Det har blitt trendy med nettdating i Norge. Dette er nettstedene du kan stole på

Hver eneste dag stilles du ovenfor nye utfordringer. Jakten på kjærligheten er utvilsomt en av disse.

I det lange løp er det knapt noen som ønsker å være alene, derfor er det forståelig at vi lengter etter en partner. Ettersom den store kjærligheten ikke bare banker på døren en vakker dag, må ut å finne kjærligheten på egenhånd!

I Norge i dag, blir de fleste forelsket via nettet eller en app. Intelligente algoritmer gjør det stadig enklere å finne den rette.

Det beste appene i Norge kan vise til imponerende resultater. Skal du lykkes, er det avgjørende at du registrerer deg og prøver og tester de forskjellige aktørene på markedet.

Vi har undersøkt alle de beste datingplattformene som finnes online i Norge. Vi har sammenlignet samtlige, og i denne artikkelen avdekker vi hvilke, som med størst sannsynlighet, sørger for at du finner den store kjærligheten. I tillegg kommer vi med flere tips som sørger for at du lykkes raskere på reisen med nettdating.

Vi gir deg de aller beste mulighetene for å lykkes med nettdatingVåre anbefalinger

En populær norsk datingside for alle

På norsk b2 finner du helt sikkert singler fra alle aldersgrupper og fra alle samfunnslag. Det er noe her for alle.

En av verdens største og mest kjente online datingtjenester.

Match er en av de største og mest populære online datingtjenestene i Norge og mange andre land rundt om i verden. Single på Match.no er generelt på jakt etter et fast forhold. Plattformen gir en avslappet, uformell atmosfære for dem til å bli kjent med hverandre.

Intelligent og gjennomtenkt matchmaking

Hvis du ønsker å finne noen på din bølgelengde, så er EliteSingles datingtjenesten for deg! Med et detaljert personlighetsspørreskjema og profilbygger er det nesten en garanti å bli matchet med noen som har lignende kvaliteter, verdier og profesjonelle erfaringer.

Populært møtested for velutdannede single

Academic Singles sikter seg inn mot akademikere og velutdannede single i Norge, som ser etter en passende partner blant likesinnede.

Dating-side for single med ambisjoner over 50

Singles50 er en dating-tjeneste som fokuserer eksklusivt på eldre single. Kvinner og menn over 40 ser etter en livsledsager her.


Her er grunnen til at nettdating er så populært i Norge

Hverdagen blir mer og mer dominert av ulike apper – nesten alt vi gjør foregår via en app. Ingen unntak for kjærligheten heller. Med andre ord bør det ikke komme som en overraskelse at mange av oss ser etter den perfekte kjæresten via en app.

Du skal ikke mange årene tilbake der det ble vitset om de som søkte etter kjærligheten på nettet. Var du en av dem som måtte på Internett for å finne kjærligheten, var det innlysende at du ikke klarte å finne kjærligheten i den virkelige verden. Mange av de som møttes på nettet, holdt på det som en liten hemmelighet for å unngå pinligheter. Istedenfor var det mange som diktet opp en sannsynlig historie på hvordan de møttes offline for å unngå mistanker.

Mye har endret seg siden den gang! I disse dager trenger ikke par å skamme seg for å bruke nettdating til å finne hverandre. I dag er det faktisk slik at mange er stolte av at de fant hverandre på nettet.

Hva er de faktiske fordelene med dating online?

Fordelene er innlysende: Nettdating er enkelt og komfortabelt. Du kan bli kjent med mange andre single mens du sitter trygt og komfortabelt hjemme i sofaen. Dette fører til det neste punktet: effektivitet. Det er lite sannsynlig at du klarer å komme i kontakt med så mange ute på byen en gjennomsnittlig fredagskveld. Sist, men ikke minst, nettdating har en enorm fordel at du kan finne andre som passer til din egen personlighet.

Hvorfor er dette så fordelaktig?

De store og anerkjente datingplattformene bruker vitenskapelige personlighetstester for å føre mulige partnere sammen. Matchingen blir derfor basert på personlighet istedenfor den mer overfladiske varianten der bare utseende teller, noe som er tilfelle med Tinder. Generelt fungerer jo dette ganske bra.

Hvordan gjøres dette i praksis?

Når du registrerer deg på en online datingplattform, må du besvare en rekke spørsmål om egen personlighet, hva du ønsker og interessene. Denne prosessen tar vanligvis 15 - 20 minutter. Etter dette evaluerer systemet besvarelsene og matcher dem med svarene fra alle andre brukere.

Medlemmer med flest likheter blir deretter vist som mulige partnere.

Men det er ikke alt ...

Det er en annen fordel med slike datingsider når det gjelder å finne et seriøst forhold: Alle som har registrert seg og bruker plattformen aktivt, er på utkikk etter forhold som varer. Ikke noe tull. Bare seriøse single.

Hvis du alltid har drømt om å treffe den rette, men aldri har nok selvtillit til å snakke med dem, da bør du virkelig ta en titt på nettdating-apper. For sjenerte single, finnes ikke bedre måter enn nettdating for å komme i kontakt med mulige dater. For de som er selvsikre nok, er nettdating likevel en arena der du kan lykkes, fordi du treffer andre som du ellers aldri ville ha truffet.


Vår anbefaling: be2
En populær norsk datingside for alle

På norsk b2 finner du helt sikkert singler fra alle aldersgrupper og fra alle samfunnslag. Det er noe her for alle.Ulempene med nettdating i et nøtteskall

Det er positive og negative sider med alt i livet, det er ikke annerledes med nettdating. Når alt kommer til alt, må du selv bestemme om du klarer å fokusere på det gode og tolerere det som ikke er fullt så bra.

La oss se nærmere på disse, en for en:

Når det gjelder ulemper, troner nok faren med å la førsteinntrykket dominere når du treffer noen andre online, øverst på listen. De som befinner seg online kan utgi seg for å være hva som helst, enten det er ekte eller ikke.

Det er dessverre slik, den anonymiteten Internett gir, åpner for muligheten for å utgi seg for noe annet enn det man egentlig er. For eksempel, kan personen som var så morsom og åpen mens dere chattet på nettet, vise seg å være introvert og sjenert i virkeligheten.

Et annet viktig punkt å vurdere, alle prøver forståelig nok å vise frem sine beste sider og skjule eventuelle skavanker. Hvis noen kanskje har lagt på seg litt i det siste, poster de gjerne et eldre bilde av seg selv, istedenfor å vise hvordan de ser ut i dag.

Faktum er …

Du må være forberedt på det faktum at noen av de treffene du gjør på nettet vil være mer fantasi enn basert på virkelighet. Selv om du har chattet med noen i flere uker og du føler på deg at du kjenner vedkommende, må du ikke bli skuffet når dere endelig møtes og det bildet du har opparbeidet i eget hode ikke stemmer helt med virkeligheten.

Dessverre stopper det heller ikke der. Det er flere andre fallgruver forbundet med online dating …

Når du har registrert deg på en online datingplattform, blir du raskt overveldet av den enorme mengden single. Her er det lett å bli litt lurt. Du håper på at den neste chatten blir bedre, den neste du snakker med vil faktisk være den du er på utkikk etter. Dette betyr ofte at single ikke investerer all verdens tid for å bli kjent med motparten før de kaster i gang med å bli kjent med noen nye.

 


Rangeringen i sammenligning


Hvordan fungerer egentlig et datingsøk online?

Når det gjelder de anerkjente datingplattformene i Norge, velger du gjerne å tro at matchene som foreslås også er på jakt etter noe seriøst.

Disse plattformene er tross alt ikke myntet på uforpliktende sex og flyktige affærer. Fokuset til datingplattformer online handler mye om å finne den store kjærligheten.

Nesten alle dating-appene online, bruker vitenskapelige personlighetstester og smarte algoritmer, som foreslår de rette single med de samme interessene og de samme seriøse intensjonene.

Hvordan fungerer egentlig dette?

På de fleste av dating-appene, slik som Tinder og Badoo, der alt skal skje i full fart, er det det visuelle som teller. Selvfølgelig, hvis du virkelig er interessert i å finne noen blant de du klikker på, må du fokusere mye mere på personligheten og egenskapene til plattformbrukerne. Ved hjelp av personlighetstestene, er det akkurat slik plattformalgoritmene fungerer.

Hvis du noen gang prøver appen Tinder, har du helt sikkert merket at det er langt fra enkelt å engasjere noen til fornuftige samtaler. Det er ganske enkelt ikke tilstrekkelige gjensidige interesser å jobbe med.

Når derimot de personlige interessene plasseres i forgrunnen, blir dette et mindre problem.

Skal du veie prioriteringene opp mot hverandre: Ulempen med appene som har en enkel registrering der alt skal skje raskt, er du aldri vet mye om personen du kikker på. Plattformene som bruker personlighetstester for å veilede brukerne, overvinner dette problemet på en helt annen måte, men ulempen er at du må bruke mye mer tid på registreringen og opprettingen av en profil.

Viktig: Bestemmer du deg for å registrere deg på et datingnettsted, må du bruke tiden det tar for å fullføre personlighetstestene etter beste evne og viten.

Hvorfor er dette så viktig?

Forskerne som utviklet disse testene, visste hva de holdt på med. Personlighetstester er resultatet av mange års forskning. For at de skal fungere, er det viktig at du følgere prosessen og besvarer alle spørsmålene ærlig og oppriktig. Hvis ikke vil algoritmene trekke feil konklusjoner og dra deg ut på ville veier.

Konklusjon: Desto mer du legger litt innsats i oppstarten, jo raskere vil du oppnå målene du har satt deg fore, ettersom kontaktene du finner vil bli skreddersydd til din egen personlighet.

Hva er bakdelen?

Alt dette høres fristende ut, og det er faktisk det. Det er nok en liten hake som ganske enkelt ikke bør ignoreres. Hvis du virkelig er seriøs med å finne kjærligheten, må du betale aktørene litt ekstra.

Innledningsvis er registreringen og personlighetstesten helt gratis. Ønsker du å kommunisere med de andre medlemmene og finne kjærligheten, så trenger du et premium medlemskap.

Kan vi anbefale et premium medlemskap?

Utallige erfaringer med datingnettsteder i Norge beviser at single som velger et premium medlemskap er seriøse i jakten på kjærligheten. Et premium medlemskap er uunngåelig hvis du ønsker å chatte med andre brukere på plattformen, og vise at du faktisk har redelige hensikter.

Finnes alternativer?

Det er naturligvis ingen som er helt pålitelige på online dating. Du kan tross alt møte nye mennesker i løpet av en kveld på byen, men en tur på byen er heller ikke helt gratis, det blir garantert et par drinker eller kanskje et måltid på en restaurant. Over tid blir det en god del penger.

Utover dette, du blir ikke så godt kjent med noen du akkurat har begynt å snakke med i baren. Med nettdating starter du fra et felles utgangspunkt, ettersom du matches med andre som passer din personlighet og overbevisninger. Derimot får du ingen nytte av disse enorme fordelene hvis du ikke spiller på lag med algoritmen og legger inn en del informasjon om deg selv.


Vår ekspert sier
Jeg anbefaler å ta en titt på be2. I alle tester var resultatene veldig positive, og også tilbakemeldingene fra brukerne var enestående.

Tips for å lykkes bedre med nettdating i Norge

Takket være intelligensen i algoritmene som finnes i dag, serveres treffene i medlemsmassen forhåndssortert, slik at du kan spare mye tid på å gjøre den jobben selv. Du fritas likevel ikke for å gjøre din del av jobben, du trenger tross alt å komme deg på banen, flørte og legge igjen et godt førsteinntrykk blant foreslåtte brukere.

Dette krever en del innsats for din egen del, spesielt når det gjelder å opprette en god profil. Det er bare når du legger litt tid i profilen, at du vil klare å tiltrekke deg oppmerksomhet. Når profilen er innbydende, vil andre medlemmer oppdage dette umiddelbart og få et mye bedre inntrykk, og få en mye bedre idé om hvem de chatter med.

Dette må du ikke glemme ...

Er du på jakt etter ekte kjærlighet. Personligheten til den fremtidige partneren bør harmonisere med din egen. Derfor er det veldig viktig at du presenterer deg selv ærlig og oppriktig. Det har ingen hensikt å være falsk bare for å gi et bedre inntrykk.

Målet er jo ikke bare å chatte online, men etter hvert møtes og bli kjent med hverandre. Når det skjer blir alle løgnene avdekket der og da på første daten, så du gjør deg selv en stor bjørnetjeneste med ikke å være oppriktig.

Hva gjør profilen autentisk og tiltrekkende?

Vanligvis kan du oppgi noen personlige opplysninger gjennom profilen på dating-portalene. Du bør legge ut all den viktige informasjonen som bidrar til at andre medlemmer blir bedre kjent med deg. Ta med litt detaljer, ikke bare skriv hvor gammel du er og hvor du bor.

Hva vil de andre medlemmene gjerne vite om deg?

Først og fremst er de andre medlemmene interessert i hvilke interesser du har, hvilke ambisjoner du har i livet og hva du ser etter i en partner. Du har kanskje noen få særegenheter som definerer deg som person, dette bør for all del bli kjent. La andre få vite hvilken musikk du foretrekker, hva du liker å snakke om og hva som får deg til å le.

Typiske feil ved valg av profilbilde

Det er flere fallgruver single regelmessig faller i når det gjelder profilbilder. Her er noen av de vanligste feilene du bør unngå:

Valget av profilbilde er utrolig viktig, ganske enkelt fordi når det gjelder nettdating, er det rette bildet halve jobben. Utseende betyr selvfølgelig ikke alt når det gjelder å finne en partner på nettet, personlighet er også veldig viktig. Profilbildet er uansett førsteinntrykket alle vil se, og bildet vil være avgjørende for om noen skriver til deg eller ikke.

Det handler om å fremheve sine beste sider når det kommer til bildevalget. Det viktigste er å fokusere på ansiktet og at ansiktet er godt synlig.

I tillegg bør du sørge for å inkludere et bilde som viser deg i helfigur. Bildeserien kan kompletteres med noen bilder som avdekker hobbyer, da har du litt av alt. Dette gjør det så mye enklere for andre medlemmer å få et godt inntrykk av deg, og fremfor alt, tilrettelegge for den første samtalen.

Ikke bruk uklare eller mørke bilder. Selfier viser mangel på kreativitet og oppfattes litt selvopptatt. Velg istedenfor bilder som er mer tiltrekkende, for eksempel bilder som er tatt ute i naturen.

Til alle menn: Unngå bilder i bar overkropp, damene synes ikke dette er noe særlig tiltrekkende. Damene bør også unngå å vise for mye, fordi de fort kan oppfattes lette på tråden og tiltrekke seg henvendelser som kanskje ikke er like ønskelig.

Det er ikke til å stikke under en stol, at frasen “sex selger” gjelder også her ...

Ha det i bakhodet at du er på et anerkjent dating-nettsted i Norge, og er på utkikk etter en livsledsager. For å tiltrekke noen seriøse, bør du fremstå så normal som mulig. Bilder som oser av sex, vil sannsynligvis tiltrekke folk som bare er på utkikk etter et raskt nummer.

Den første daten: Her er hvordan den kommer på banen

Etter du har laget profilen, er det bare å komme i gang. Du har allerede laget det ideelle rammeverket der du vil finne den rette partneren.

Nå handler det ganske enkelt om å bla seg gjennom andres profiler. Når du finner noen som vekker interessen, er det bare å sende en melding.

Er det virkelig så enkelt?

Hva skal til for å lage den perfekte meldingen?

Når det gjelder den første meldingen, bør du alltid kommunisere på en måte som motiverer mottakeren til å gi deg svar tilbake. For å klare dette, må du vekke nysgjerrigheten til motparten. På en annen side ønsker du ikke å ta helt av og skrive alt for mye om deg selv. Tross alt, nøkkelen til å lykkes med flørtingen er å beholde litt av mystikken. 

Har noen gjort seg en oppfatning av deg? I så tilfelle, kan du kikke gjennom profilen deres for å finne mer ut om den det gjelder. Kanskje du finner noe interessant, og kanskje har dere noen interesser.

Se etter informasjon som kan være praktisk til den første kontakten.

Du bør formulere den første meldingen noe slikt som dette:

“Hei Tonje, det er en søt hund du har med på bildene. Jeg har en hund selv også, den er bare så morsom!”

“Hei Solveig, du skriver at du liker å jogge i skog og mark. Jeg liker også å ta meg en løpetur når jeg har anledning. Har du planer om å delta på maraton?”

“Hei Jannicke, ser du liker å spille blackjack. Liker du å spille poker også?”

Noe annet du bør tenke på:

Et eller annet felles vil alltid være et godt utgangspunkt i den første meldingen.

Når du får et svar, må du jobbe for å holde praten interessant slik at du sakte men sikkert kan bli bedre kjent.

Hvordan gjør du det?

Rent prinsipielt er det ett enkelt triks for å holde praten i gang.

Spør “hvorfor det” så ofte du kan, på den måten vil samtalepartneren avdekke mer og mer om seg selv.

Du: “Wow! Var du på ferie i Thailand nylig? Hvorfor valgte du Thailand?”

Motparten: “Jeg leste så mye om de flotte templene og alle de blide menneskene, så jeg måtte bare oppleve det selv”.

Du: “Så hva synes du om landet? Er det like vakkert som alle skal ha det til? Jeg skulle gjerne ha reist til Australia, men det har jeg ikke fått til enda”.

Fortsett med “hvorfor”, da må de fortsette å svare og åpne mer opp om seg selv. Du kan fortsette å bruke svarene til å stille nye spørsmål. På denne måten kan praten, i alle fall i teorien, fortsette i det uendelige.

Likevel, på et eller annet punkt er det på tide å dra i land den første daten, eller hva?

Det første steget er å bli litt bedre kjent, du har ikke lyst til å treffe en fullstendig fremmed på den første daten. Hvis du klarer å etablere tilstrekkelig tillit, vil ikke den første daten være så langt unna. 

For å klare det, bør du alltid være på utkikk etter likheter. Nå bør du ha blitt litt bedre kjent med den mulige daten. Det neste du kanskje bør finne ut av, er hva slags mat han eller henne liker, og foreslå en date på en passende restaurant.

Liker daten kunst, er det sikkert et interessant museum dere kan besøke sammen.

Det er vel ikke så vanskelig?

En garantert vellykket date – her er oppskriften

Søket etter en partner på nettet blir virkelig spennende når du først har blitt kjent med noen og endelig klarer å avtale den første daten.

Antakeligvis kommer du til å være ganske nervøs.

Det du selvfølgelig bør være klar over, er at daten føler akkurat det samme.

For å ta litt brodden bekymringene, bør du planlegge daten på en sånn måte at du føler deg så komfortabel som mulig.

Du bør aldri dra på den første daten med skyhøye forventninger. La det være åpent og uformelt. Uten urealistiske forventninger er det lettere å finne roen og alt som skjer kan bli en behagelig overraskelse.

Du trenger ikke bekymre deg for at du går tom for ting å snakke om.

Du husker trikset vi nevnte tidligere for å holde samtalen i gang? Akkurat som når dere chattet, bruk spørsmålsformen hvorfor, også når du sitter der ovenfor daten. Lytt til det som blir sagt og de svarene du får, bruk opplysningene til å stille nye spørsmål.

Siden daten kommer til å ta litt tid, vil det ikke skade og tenke ut noen få tema og spørsmål på forhånd. Konsentrer på felles interesser, da får dere garantert nok å snakke om.

Det å lytte er viktig!

Unngå å snakke for mye om deg selv. Det er mye bedre å gi daten anledning til å snakke om seg. Dette er viktig for at daten skal lykkes, og det er den eneste måten du klarer å bli bedre kjent med daten.Er det trygt med dating online i Norge?

Uansett hva du gjør på nettet, så må du bestandig passe på egen sikkerhet. Akkurat som ved netthandel, så gjelder det samme med dating. I det øyeblikket du begynner å chatte med en fremmed, så må du være litt på vakt.

Det bør være innlysende at aktørene jobber hardt for å holde svindlere og falske profiler borte fra plattformene. Du kan uansett aldri være helt sikker på hvem du snakker med online.

Her er noen gode råd på hvordan du kan ivareta sikkerheten:

 • Du bør under ingen omstendigheter utlevere personopplysninger når du akkurat har blitt kjent med noen. La være å gi fra deg telefonnummer og e-postadresse, i det minste helt i starten.
 • Den første daten bør ikke avtales på hjemsted, verken ditt eller hjemme hos daten.
 • La en venn vite hvor du skal i tilfelle noe skjer
 • Vær litt på vakt, selv når alt virker helt greit, det kan ligge mye bak et godt utseende
 • Vær spesielt på vakt hvis daten kommer med personlige historier fulle av elendighet og vanskeligheter og bruker sympatien din til å loppe deg for penger.

Stol på magefølelsen

Så lenge du stoler på intuisjonen og tenker før du foretar deg noe, er dating på Internett faktisk veldig trygt. Det er langt større sjanser for at du vil treffe den store kjærligheten i livet, enn at det skal oppstå uheldige situasjoner.

Det er bare å komme seg i gang med søkingen og ha det gøy!Våre anbefalinger

En populær norsk datingside for alle
9,2

 • Et stort antall kontaktforslag
 • Søk på tvers av landegrenser
 • Et balansert kjønnsforhold
 • En tydelig og enkel grensesnittdesign
 • Flere forskjellige måter å ta opp kontakt med brukere på
En av verdens største og mest kjente online datingtjenester.
9,0

 • Høyt antall medlemmer i Norge
 • Medlemmer kommer fra alle aldersgrupper og samfunnslag
 • Høy suksessrate
 • Premium-abonnement er rimeligere enn på andre datingtjenester
 • Sofistikerte funksjoner, inkludert et filteralternativ med mange detaljer
 • Enkelt å avbryte medlemskap i appen eller på nettstedet
Intelligent og gjennomtenkt matchmaking
8,5

 • Den detaljerte personlighetstesten gjør det svært sannsynlig at du blir matchet med noen med like interesser og egenskaper
 • EliteSingles har innenfor sitt nettsted en rekke gode sikkerhetstiltak
 • Eksperter på samliv tilbyr videoopplæring og blogger som gir råd om hvordan brukere kan optimalisere EliteSingles-opplevelsen
Populært møtested for velutdannede single
8,2

 • Høy suksessrate: 41%
 • Brukervennlig: Fokuserer på det som er viktig
 • Balansert med menn og kvinner i forholdet 49 % til 51 %
 • Vi fant ingen falske profiler under testen
 • Match-algoritmer foreslår passende partnere basert på en psykologisk test
 • Profilbilder kan låses opp individuelt
Dating-side for single med ambisjoner over 50
8,0

 • Enkel, brukervennlig plattform
 • Fornuftige priser
 • Bilder kan låses opp enkeltvis
 • Verifiserte profilbilder
 • Profildesign med mange valgmuligheter

FAQ