Finne kjærligheten med pålitelige datingsider i Norge? Det er slik forelskelse fungerer i dag!

Å finne en egnet partner for et lykkelig, langvarig forhold er ikke akkurat en enkel oppgave.

I dag, som i så mange deler av livet, bidrar teknologien også til å finne en partner. Derfor bruker flere og flere single nordmenn datingsider på nett for å finne den rette partneren.

Men hvordan kjenner du igjen en legitim datingside på nettet? Og hvilken måte er spesielt effektiv for å finne noen som utfyller deg i størst mulig grad? I denne artikkelen tar vi for oss alt du bør tenke på når du ser etter en partner på nettet.

For de utålmodige: vi kommer i gang i neste trinn med de beste norske datingsidene som har et godt omdømme. Etter det vil vi gå inn i detalj trinnvis.Våre anbefalinger

En populær norsk datingside for alle

På norsk b2 finner du helt sikkert singler fra alle aldersgrupper og fra alle samfunnslag. Det er noe her for alle.

En av verdens største og mest kjente online datingtjenester.

Match er en av de største og mest populære online datingtjenestene i Norge og mange andre land rundt om i verden. Single på Match.no er generelt på jakt etter et fast forhold. Plattformen gir en avslappet, uformell atmosfære for dem til å bli kjent med hverandre.

Intelligent og gjennomtenkt matchmaking

Hvis du ønsker å finne noen på din bølgelengde, så er EliteSingles datingtjenesten for deg! Med et detaljert personlighetsspørreskjema og profilbygger er det nesten en garanti å bli matchet med noen som har lignende kvaliteter, verdier og profesjonelle erfaringer.

Populært møtested for velutdannede single

Academic Singles sikter seg inn mot akademikere og velutdannede single i Norge, som ser etter en passende partner blant likesinnede.

Dating-side for single med ambisjoner over 50

Singles50 er en dating-tjeneste som fokuserer eksklusivt på eldre single. Kvinner og menn over 40 ser etter en livsledsager her.


Derfor er datingnettsteder så populære i Norge

I dag er de fleste veldig opptatt på jobb, noe som betyr at kjærligheten ofte blir satt i andre rekke.

Med en travel timeplan har man sjelden motivasjon eller tid til å gå ut og ta en drink på en bar eller en klubb, bare for å finne ut etterpå at du ikke passer sammen med ditt nye bekjentskap likevel.

For ambisiøse single ser det ut til å være et effektivt alternativ for å få litt mer spenning i privatlivet sitt.

Den største fordelen her... Nesten alt kan gjøres fra sofaen hjemme.

Både registrering og profilopprettelse, sjekking av partnerforslag og selve flørtingen kan gjøres hjemmefra. Du må selvfølgelig forlate huset for en faktisk date, da.

Mange av de etablerte datingsidene i Norge benytter seg av personlighetstester når de matcher partnere.

Hva er det godt for?

De psykologiske testene hos anerkjente nettdatingsider tar hensyn til alle relevante parametere for et tilfredsstillende, langvarig forhold når de lager partnerforslag. Dermed er det bare de som er spesielt godt egnet for hverandre som blir foreslått og man har da en større sjanse for å innlede et lykkelig forhold.

Men nettdatingsidene fører med seg enda flere fordeler... Erfaring viser at folk som bruker slike datingsider faktisk er ganske seriøse i søket etter en partner.

Bare det å fylle ut personlighetstesten tar omtrent 20 minutter av tiden din. Hvis du tar deg tid til dette, kan du anta at han/hun er tilstrekkelig motivert for å finne en partner.

Målet er definitivt ikke en one-night stand uten forpliktelser, men heller å finne ekte kjærlighet. Hvis du er ute etter en one-night stand finnes det andre steder der det er både enklere og billigere å nå dette målet.

Anerkjente norske datingsider fokuserer imidlertid ikke bare på utseende, slik overfladiske apper som Tinder gjør. I stedet verdsetter de hver persons individuelle karakter.


Vår anbefaling: be2
En populær norsk datingside for alle

På norsk b2 finner du helt sikkert singler fra alle aldersgrupper og fra alle samfunnslag. Det er noe her for alle.Nettdatingsider som møter kritikk: hva er sant og hva er ikke?

Alt er bare tullball, det er bare rare mennesker der, de er bare ute etter penger... Det finnes mange mulige fordommer mot nettdating...

Men hva er sannheten?

Så lenge du er registrert på en anerkjent nettdatingside: ikke noe av dette.

I de følgende avsnittene går vi nærmere inn på de respektive kritikkpunktene:

“bare rare mennesker...”.

Før i tiden, da datingsider fortsatt var et nytt fenomen, var det faktisk hovedsakelig “nerder” som registrerte seg på slike nettsteder.

Folk som ble ansett som “kostbare” brukte datingsider. I mellomtiden har imidlertid nettdating blitt helt akseptert av samfunnet.

Siden nesten alt er gjort via en app i dag, er det å lete etter en partner på internett allment akseptert av begge kjønn.

... “Alt er bare juks..."

En vanlig klage på nettdatingtjenester er forekomsten av falske profiler eller svindlere.

Det er ingen tvil om at det er mulig å møte falske folk...

Men man bør imidlertid veie opp dette mot de positive sidene.

Hvis en kjent plattform har et stort antall medlemmer, vil selvfølgelig svindlere og lurendreiere finne veien dit også.

Det er imidlertid i utgangspunktet ingen forskjell mellom de store, kjente sosiale nettverkene som Instagram eller Facebook og en nettdatingside. Dessverre tiltrekker store, populære plattformer seg også raskt folk som ikke nødvendigvis har gode hensikter.

Man bør også huske at anerkjente datingportaler vanligvis krever en månedlig avgift for bruk av plattformen.

Medlemskontingenten alene skremmer bort flertallet av svindlerne.

I tillegg har legitime datingsider innført prosesser og mekanismer slik at alle nye medlemsprofiler blir grundig sjekket. Så her blir mange falske profiler kastet ut.

Likevel er det ikke feil med en klype sunn fornuft og en viss mengde skepsis når du ser etter en partner på internett.

Hvis noe virker for godt til å være sant, så er det nok det også.

... “De er bare ute etter penger...”.

Faktum er...

Du kan ikke bruke legitime datingtjenester gratis.

Men dette er jo en økonomisk investering som lønner seg.

I tillegg til driftskostnadene, for eksempel for serveren, er det også nødvendig å opprettholde kundeservicen.

Hva er poenget med denne innsatsen?

Takket være kundeservicetjenesten blir de fleste falske profilene og andre svindlere oppdaget på et tidlig stadium. Hvis plattformene er fri for svindlere og falske profiler, kan du begynne å lete etter partneren din uten å måtte bekymre deg for å bli lurt trill rundt. Det er absolutt verdt pengene.


Rangeringen i sammenligning


Hvordan fungerer en nettdatingside i detalj?

Etter at vi har gått gjennom det grunnleggende om en nettdatingside, har du sikkert lyst til å lære litt om hvordan selve datingprosessen fungerer? Nedenfor forklarer vi prosessen fra registrering til første date.

Klarer du nesten ikke vente med å finne ditt livs kjærlighet? La oss sette i gang!

Det første trinnet er en gratis registrering. For å gjøre dette trenger du en e-postadresse og et passord, som du selvfølgelig velger selv.

Ikke vær redd!

Du må ikke betale noe hvis du ikke ønsker å gjøre det. De første registreringstrinnene er faktisk helt gratis for deg.

I tillegg til å opprette en personlig profil, er en personlighetstest også inkludert i den registreringen.

Takket være gratis registrering har du alltid muligheten til å prøve ut flere datingsider og deretter bestemme hvilken du liker best.

Den viktigste delen av registreringen: personlighetstesten

Bruk litt tid på å fylle ut personlighetstesten nøye. Bare hvis du er ekte, oppriktig og ærlig med deg selv, kan du få partnerforslag som faktisk passer til personligheten din.

Du kan bare finne en egnet livspartner hvis du ikke lyver for deg selv.

Nedenfor vil du se noen vanlige spørsmål. Disse avhenger imidlertid av datingsiden. De involverer ofte en egenvurdering der du angir i hvilken grad visse utsagn gjelder for deg:

 • “Jeg er utadvendt”
 • “Jeg ser på meg selv som omsorgsfull”
 • “Jeg liker å være spontan”
 • “Jeg pleier å bli begeistret raskt”
 • “Jeg står opp for det som betyr noe for meg”
 • “Jeg stoler lett på andre mennesker”
 • “Jeg er ivrig etter å lære”
 • “Jeg liker sosiale aktiviteter”
 • "..."

Er du ferdig med spørreskjemaet? Da er du ikke langt unna målstreken!

Når du har fullført den omtrent 20 minutter lange testen, er det på tide å legge til personlig informasjon i profilen din.

Ikke undervurder dette trinnet!

En profil med fokus på detaljer skiller seg ut og tiltrekker seg mer interesse.

Du bør derfor bruke noen minutter på å svare på spørsmålene og velge ut 4-6 relativt nye bilder av deg selv. Etter det kan du fokusere på partnerforslagene.

Vanligvis får du de første forslagene til mulige partnere rett etter registrering.

Slik kan du forresten gjenkjenne en legitim eller anerkjent nettdatingside: profilene som fremheves bestemmes direkte og vises åpent slik at du ikke trenger å bruke mye tid på et tidkrevende søk.

Hvis du har lyst til å snakke med andre single på populære og anerkjente norske datingsider, må du som regel kjøpe et premiummedlemskap først.

Dette lønner seg for de fleste single nordmenn fordi det gjør at de kan finne en match mye raskere.

Ikke glem at dette gir deg muligheten til å finne personer fra ditt område som ikke bare er kompatible med deg, men som også er på utkikk etter en partner akkurat nå. Timing er også viktig her, og det bør ikke undervurderes i søket etter en partner.


Vår ekspert sier
Jeg anbefaler å ta en titt på be2. I alle tester var resultatene veldig positive, og også tilbakemeldingene fra brukerne var enestående.

Større suksess med nettdating: slik fungerer det

Profilen din er fullført, og du har allerede tatt personlighetstesten? Perfekt. Grunnlaget er lagt.

Men utover det grunnleggende har vi selvfølgelig noen flere tips som vil hjelpe deg med å nå målet ditt.

Selv om bildet ditt, i motsetning til på relativt uforpliktende datingapper, ikke har en fremtredende posisjon på en seriøs datingside, er tiltalende bilder fortsatt en fordel - spesielt hvis du allerede matcher høyt med en annen person.

Råd for å skape et godt profilbilde på en datingside:

 • Vis smilet ditt! Glade folk som ler kan umiddelbart score flere sympatipoeng.
 • Velg bilder av høy kvalitet. Du trenger ikke å ansette en profesjonell fotograf, men det er viktig at folk faktisk kan kjenne deg igjen på bildet.
 • Velg steder hvor du føler deg komfortabel, for eksempel i naturen.
 • Vis bare deg selv. Bilder med flere personer anbefales ikke, da de bare skaper forvirring.
 • Absolutt fy-fy: ikke ta festbilder, ingen selfier i speilet, ingen bilder med for mye naken hud og definitivt ingen selfier generelt.

Bortsett fra bildet, bør du også svare på de åpne spørsmålene i profilen din slik at dine potensielle partnere kan lære mer om deg.

Merk deg dette!

 • Unngå de vanlige svarene som “jeg elsker piknik ved sjøen”.
 • Aldri kopier og lim inn svar som du har funnet på nettet.
 • Sørg for at grammatikken og stavemåten er riktig.

Her er et godt eksempel:

“Jeg vil gjerne vise deg den beste indiske restauranten i området, vi kan snakke sammen over en deilig middag og avslutte møtet med en tur i parken.”

Ikke særlig vanskelig, eller hva?

Og det beste av alt...du gir den som besøker profilen din en perfekt samtalestarter hvis de ønsker å komme i kontakt med deg.

Men hvordan ser den første meldingen ut på en datingside?

Vi vil gå litt mer detaljert inn på dette emnet nå.

Følg godt med!

Ta en nærmere titt på profilen til motparten din og skriv meldingen din deretter. Har du oppdaget noe dere har til felles? Det er alltid en god idé å starte en samtale med en fremmed om likheter.

Noen eksempler for å få i gang samtalen med den første meldingen:

“95 av 900 poeng. Det kaller jeg en match! Jeg lurer om algoritmen virkelig er så god? Jeg tror vi må utveksle noen ord..; -)”

“Liker du å jogge på fritiden? Har du noen gang deltatt i maraton?”

“Er bildet ditt fra den franske riviera? Jeg var der for en stund siden også!”

Vurderer du å kopiere og lime inn sjekkereplikker fra internett? Du bør unngå disse både på nettet og i det virkelige liv. Stort sett er slike replikker ganske teite og kjedelige.

Vær også oppmerksom på én ting, særlig med de første meldingene på en nettdatingside: i begynnelsen tjener meldinger bare til å trekke den andre personens oppmerksomhet mot deg.

Hvis du venter med for mye informasjon, kan du virke trengende eller uinteressant for flørtepartneren din når “alt” har blitt sagt.

Hva skjer etter den første meldingen?

Forutsatt at personen du har kontaktet svarer deg, er det på tide å bli nærmere kjent med flørtepartneren din og dermed ta neste steg videre. I hvilken grad var den underliggende algoritmen korrekt?

Det kan du finne ut av. Men hvordan?

Noen spørsmål som signaliserer oppriktig interesse er nok til å holde samtalen gående. Ofte gir samtalen nok impulser for ytterligere spørsmål.

Og nå har vi kommet til den viktigste delen!

Du har registrert deg på en nettdatingside fordi du har planer om å gå på en ekte date.

Nedenfor forklarer vi hvordan du best kan gå videre fra prating til en date.

Komme deg raskt til en første date? Slik fungerer det!

Akkurat som når du først tar kontakt, er det lurt å gjøre noe dere begge liker sammen på en første date.

For eksempel, hvis dere begge er glad i filmer, passer det perfekt å ta en tur på kino.

Før eller etter det kan dere for eksempel gå på restaurant eller ta en drink sammen.

Hvorfor er dette en fornuftig tilnærmingsmetode?

En date vil nesten komme av seg selv. Siden dere begge har samme eller lignende interesser vil du se at det ikke virker for frempå, og det vil komme naturlig ut fra samtalen deres. En av dere må bare ta det opp på et tidspunkt.

Eksemplet med kinoen kan også brukes i andre situasjoner.

Andre muligheter kan for eksempel være:

 • Liker du teater? Gå ut for å spise og så til teateret.
 • Liker du thaimat? Prøv en ny restaurant.
 • Liker du fysisk aktivitet? Gjør noe sporty sammen.
 • Liker du å lage noe med hendene? Delta på et kreativt verksted og del opplevelsene over en drink etterpå.

Som du kan se fra eksemplene ovenfor: det er faktisk ganske enkelt å gå fra en samtale til en date.

Hva du bør huske på din første date

For det første: du har allerede kommet deg over det største hinderet på dette tidspunktet. En mann eller kvinne har fanget oppmerksomheten din, dere har utvekslet tanker og til og med oppdaget felles interesser.

Flere gode nyheter...

... du kan faktisk bare vinne, for alle tegn peker mot suksess. Derfor kan du gå på din første date avslappet.

Hva er målet med en første date?

Først og fremst handler det om å finne ut om inntrykket man hadde mens man snakket på datingsiden stemmer overens med virkeligheten. Behold roen og ikke legg for mye press på deg selv. Bare tenk over om du ville satt pris på en ny date. Ikke noe annet.

Fokuser på positive ting i samtalen. Problematiske temaer eller ekskjærester bør for eksempel ikke komme opp.

Den første daten er definitivt ikke riktig tidspunkt for å snakke om de daglige bekymringene dine. Konsentrer deg for det første om å bli enda bedre kjent med motparten din.Er norske datingsider egentlig trygge?

En date med en tidligere ukjent person som du bare har snakket med på nettet innebærer alltid en viss risiko. Særlig i den virtuelle verden er det lett å late som man er noen andre. Nøkkelordene her er svindlere og falske profiler.

Men ikke vær redd!

Anerkjente og seriøse norske datingsider er klar over ansvaret de har og legger stor vekt på sikkerheten.

På hvilken måte?

For eksempel bruker store, anerkjente datingsider servicepersonell til å sjekke alle nye profiler for å kunne filtrere ut de falske i tide.

Videre må du betale en viss avgift for et premiummedlemskap på de store og anerkjente datingsidene, som ofte har en avskrekkende effekt på svindlere.

Når det gjelder falske profiler, blir du vanligvis utsatt for en mye høyere risiko på gratis datingsider enn på betalte sider.

Nedenfor har vi samlet noen tips for å hjelpe deg med å få en trygg opplevelse med nettdating:

 • Bare stol på anerkjente datingsider
 • Ikke del personlig informasjon i begynnelsen (nøyaktig bosted, etternavn osv.)
 • Vær oppmerksom på motstridende uttalelser fra personen du snakker med.
 • Stol alltid på magefølelsen din! Fordi den er ofte riktig.

På din første date er det også noen måter å unngå ubehagelige overraskelser på:

 • Bare møt hverandre offentlig. Definitivt ikke hjemme hos en av dere.
 • Informer venner og familie om når og hvor du skal på date.
 • For å få hjelp i nødstilfeller anbefales det å lagre din beste venn som et hurtigoppringingsnummer.

Hvis du føler ubehag av noe som helst slag, avslutter du daten tidlig.Våre anbefalinger

En populær norsk datingside for alle
9,2

 • Et stort antall kontaktforslag
 • Søk på tvers av landegrenser
 • Et balansert kjønnsforhold
 • En tydelig og enkel grensesnittdesign
 • Flere forskjellige måter å ta opp kontakt med brukere på
En av verdens største og mest kjente online datingtjenester.
9,0

 • Høyt antall medlemmer i Norge
 • Medlemmer kommer fra alle aldersgrupper og samfunnslag
 • Høy suksessrate
 • Premium-abonnement er rimeligere enn på andre datingtjenester
 • Sofistikerte funksjoner, inkludert et filteralternativ med mange detaljer
 • Enkelt å avbryte medlemskap i appen eller på nettstedet
Intelligent og gjennomtenkt matchmaking
8,5

 • Den detaljerte personlighetstesten gjør det svært sannsynlig at du blir matchet med noen med like interesser og egenskaper
 • EliteSingles har innenfor sitt nettsted en rekke gode sikkerhetstiltak
 • Eksperter på samliv tilbyr videoopplæring og blogger som gir råd om hvordan brukere kan optimalisere EliteSingles-opplevelsen
Populært møtested for velutdannede single
8,2

 • Høy suksessrate: 41%
 • Brukervennlig: Fokuserer på det som er viktig
 • Balansert med menn og kvinner i forholdet 49 % til 51 %
 • Vi fant ingen falske profiler under testen
 • Match-algoritmer foreslår passende partnere basert på en psykologisk test
 • Profilbilder kan låses opp individuelt
Dating-side for single med ambisjoner over 50
8,0

 • Enkel, brukervennlig plattform
 • Fornuftige priser
 • Bilder kan låses opp enkeltvis
 • Verifiserte profilbilder
 • Profildesign med mange valgmuligheter

FAQ