Online dating for de over 50 i Norge

Ikke bare fungerer online dating som en fornøyelse for aldersgruppen i og over 50-årene, det er også veldig gøy.

Hva? Dating på nettet kan være morsomt? Er det sant? Å møte fremmede på internett er stressende, og uansett ... internett er fullt av sprø mennesker ... bortsett fra deg selv selvsagt. 😉

Men spøk til side, online dating for de over 50 har mange fordeler og bare noen få ulemper.

I denne artikkelen viser vi deg hvilke datingsider som er spesielt bra for single over 50 år når de skal finne kjærlighet i Norge. I tillegg til dette, gir vi deg også tips for å hjelpe og veilede deg for å finne suksess raskere.Våre anbefalinger

En populær norsk datingside for alle

På norsk b2 finner du helt sikkert singler fra alle aldersgrupper og fra alle samfunnslag. Det er noe her for alle.

En av verdens største og mest kjente online datingtjenester.

Match er en av de største og mest populære online datingtjenestene i Norge og mange andre land rundt om i verden. Single på Match.no er generelt på jakt etter et fast forhold. Plattformen gir en avslappet, uformell atmosfære for dem til å bli kjent med hverandre.

Intelligent og gjennomtenkt matchmaking

Hvis du ønsker å finne noen på din bølgelengde, så er EliteSingles datingtjenesten for deg! Med et detaljert personlighetsspørreskjema og profilbygger er det nesten en garanti å bli matchet med noen som har lignende kvaliteter, verdier og profesjonelle erfaringer.

Populært møtested for velutdannede single

Academic Singles sikter seg inn mot akademikere og velutdannede single i Norge, som ser etter en passende partner blant likesinnede.

Dating-side for single med ambisjoner over 50

Singles50 er en dating-tjeneste som fokuserer eksklusivt på eldre single. Kvinner og menn over 40 ser etter en livsledsager her.


1. Hvilke fordeler tilbyr online dating for de som har er i og har passert 50-årene (single over 50)?

Statistikk forteller oss at rundt en tredjedel av par i disse dager har funnet hverandre på nettet. Selvfølgelig er mange av disse menneskene relativt unge. Men dette blir stadig mer vanlig for personer over 50 år.

Hvorfor er dette tilfelle?

Du kjenner kanskje til dette fra din egen erfaring. Når du når 50, har du blii ganske komfortabel. Du har din daglige rutine, vennekretsen og hobbyene dine - alt holder seg på det forventede sporet. Men dette betyr at du sjelden møter nye mennesker. Og når du til slutt gjør det ...

Det handler ikke bare om å finne nye mennesker, de må også være single for at noe slags forhold skal blomstre.

Og nett slik har vi laget det perfekte argumentet for deg for at du skal prøve online dating.

Fordel nr. 1: På nettet finner du mennesker du ellers aldri ville møte.

Fordel nr. 2: De fleste som bruker online datingsider, er på utkikk etter det samme som deg - en ny partner.


Vår anbefaling: be2
En populær norsk datingside for alle

På norsk b2 finner du helt sikkert singler fra alle aldersgrupper og fra alle samfunnslag. Det er noe her for alle.Hvorfor er 50-årene den perfekte alderen for å finne og møte nye partnere

Noen tror at når du har nådd 50-tallet, er det en slutten - du vil ikke finne kjærligheten igjen. Men i virkeligheten øker antallet av 50-åringer tilbake på date-markedet som ønsker å møte nye mennesker i Norge. Samtidig gjør de personlige situasjonene til aldersgruppen denne prosessen enklere. Hva er disse situasjonene da?

 • Barna til de i aldersgruppen over 50 år har alle forlatt reiret og tatt på vei ut i verden. Uten den daglige forpliktelsen om å være foreldre frigjøres mye tid. Og med dette er ønsket om å finne noen nye plutselig der igjen.
 • De fleste har klatret karrierestigen til dit de ønsker innen fylte 50 år. Med denne komforten og tryggheten lengter de som er 50+, og single, ofte etter samme suksess i sitt romantiske liv.

Så, som du ser: Sjansene for å finne kjærlighet igjen når du treffer 50 er faktisk ganske gode.

Bortsett fra dette, i denne alderen har du en stor mengde gyllen erfaring som kan veilede deg. Du forstår mennesker bedre, og har reflektert lenge nok over ditt eget liv til å unngå å gjenta ungdommens feil.

Bunnlinjen er: Ikke bare fungerer 50+ dating, det er faktisk den perfekte alderen til å finne en ny partner. Når dette har blitt avklart, er det eneste spørsmålet igjen nå hvilket nettsted du burde sjekke ut først.


Rangeringen i sammenligning


Datingsider for single over 50 i Norge: Hva trenger du ta med i vurderingen?

For nykommere er det viktig å vite hvilke nettsteder som er gode og hvilke du bør unngå.

Først og fremst, ikke alle plattformer er skapt like. Tinder for eksempel - passer best for en typisk ung aldersgruppe. Og dessuten kan du ikke begynne å chatte før dere begge har likt hverandre. Virkelig, denne appen er egnet for uforpliktende sex og uformell dating. Ser du etter den ene rette? Da er dette kanskje ikke appen for deg.

Egnede plattformer for langvarig og fast dating i Norge

Singles50, EliteSingles, Match og be2, tilbyr tilstrekkelig høye medlemstall, hvorav mange har riktig grad av modenhet i livsløpet.

Det er egentlig ikke noe problem med å registrere deg på alle plattformene gratis, bare for å få en smak.

Hvordan skiller de enkelte datingsidene og appene seg ut?

Naturligvis er de forskjellige med hensyn til kostnader og kontrakter. Og selvfølgelig er de forskjellige i måten medlemmene blir matchet sammen.

På Singles50 for eksempel, mottar du et begrenset antall kontaktforslag hver dag. I motsetning til dette gir Match deg øyeblikkelig tilgang til hele gruppen av medlemmer. På den annen side tilbyr EliteSingles og be2 det største antallet single i Norge, men bare en brøkdel av dem er i 50-årene og eldre. Anbefalingene vi gir deg her, burde hjelpe deg med å sile gjennom plattformene og avveie alternativene dine.

Vi anbefaler følgende trinn for denne prosessen:

Registrer deg og sett følgende kriterier for søk:

 • Din foretrukne aldersgruppe
 • Avstandsområde
 • De viktigste (!) egenskapene, som for eksempel røyker / ikke-røyker osv. (Tips: Ikke vær for kresen, ellers vil du ende opp med å begrense alternativene dine for mye)

Ta en titt på resultatene på alle plattformene. Hvor ser du flest medlemmer som samsvarer med dine preferanser? Du bør vurdere å kjøpe premium-medlemskapet med dette nettstedet.

Hvorfor et Premium-medlemskap er viktig:

Driften og operasjonen av en online datingplattform koster penger. Dette er grunnen til at du kan bare kontakt andre medlemmer på mange apper og nettsteder når du har kjøpt premiummedlemskapet.

En annen fordel med premium dating-plattformer er at du generelt ikke treffer på alt for mange falske profiler. For det første ønsker de som lager falske profiler vanligvis ikke å investere i et betalt medlemskap. Dessuten, vil plattformer som genererer inntekter, vanligvis ha de nødvendige ressursene for å håndtere falske profiler raskt og effektivt.


Vår ekspert sier
Jeg anbefaler å ta en titt på be2. I alle tester var resultatene veldig positive, og også tilbakemeldingene fra brukerne var enestående.

Avbestilling og kontraktsperioden for online datingsider - ikke la deg lure

Hvis du går for et premium-medlemskap, må du være oppmerksom på at kontrakten din vanligvis fornyes automatisk. Men ikke nødvendig å stresse: På slutten av kontrakten kan du kansellere når som helst om du ønsker.

Og deretter?

Igjen, ingen grunn til panikk. Selv når du sier opp medlemskapet ditt, kan du dra nytte av fordelene helt til kontraktsperioden slutter.

Også viktig: Hvis du har rabatt på en kontrakt, er den bare gyldig en gang. Dette betyr: På slutten av rabatten vil du gå videre til standard full pris.

Hvordan finner du rabatter på datingsider på nettet?

Det er tilbud på nettet her og der. Oftere vil du imidlertid motta tilbud direkte fra leverandøren av datingsiden, selv om du valgte det grunnleggende medlemskapet og ennå ikke har betalt. Det er ikke uvanlig at du mottar ditt første tilbud innen en uke etter at du registrerte deg. Så de enkle basis-medlemskapene har sine fordeler.Suksess og fiasko kommer an på styrken i profilen din når det gjelder nettdaing for de over 50

Mange mennesker har negative ting å si om verdenen av online dating. Men ta en titt på profilene deres - du vil se de samme feilene gjort om og om igjen. Og nykommere er spesielt utsatt for disse feilene.

Vi vil spare deg for alle vanligste frustrasjonene. Så sett på selene, len deg tilbake og bli komfortabel. Viktigst, vær nøye med følgende råd - dette kan utgjøre forskjellen mellom suksess og fiasko. Uansett om du er ung eller gammel, vil følgende gjøre deg godt:

Regel nummer 1 - Lag profilen din først, så begynn å kikke deg rundt - rekkefølgen er viktig her.

Så mange mennesker er så ivrige etter å begynne å se på hva som tilbys at de glemmer å gjøre et godt inntrykk av seg selv ved å lage sin egen profil. Dette er en massiv feil.

Men hvorfor?

Vel for det første, alle med premium-medlemskap vil se hvem som har besøkt profilen deres. Få kan motstå fristelsen til å ta en snik-titt tilbake for å se hvem som er interessert i dem. Men dette kommer til å være et problem.

For når den besøkende (hvem vet, det kan til og med være den ene riktige) kommer til å se den forferdelige profilen din og stikke raskt i motsatt retning. Og ikke lur deg selv nå - de kommer ikke tilbake heller.

Dette er grunnen til at prosessen alltid må være som følger: fyll ut profilen din først, og så sjekk deretter ut andre profiler.

Regel nr. 2: Bruk bare de aller beste bildene dine.

Forvrengte selfies, uskarpe bilder, bilder av landskap uten deg idem, barn i bakgrunnen, bilder med deg som drar grimaser ... verdenen av online dating er overfylt av bilder som ser ut som de har som mål å kjempe om tittelen «verste bilde på nettet» .

Og eierne av disse tragiske bildene er vanligvis de som klager høyest om online dating.

I tilfelle du ikke har noen oppdaterte bilder av deg selv (!), Foreslår vi at du ansetter en fotograf til å gjøre en skikkelig jobb for deg. Du vil ikke klage på kostnadene når de nye bildene begynner å tiltrekke seg medlemmer.

Hva burde være i et online dating-profilbilde?

Når det er mulig, velg et profilbilde som viser ansiktet ditt og et annet som fremhever figuren din. De som bare velger ansiktsbilder ser ut som de prøver å skjule noe.

Regel nummer. 3 - Vær kreativ med profilbildet ditt

«Jeg elsker jobben og hunden min. Jeg liker yoga og lange turer i parken. Men en dag i sofaen kan også være morsom».

Slike kjedelige skrivinger finner du overalt på online datingsider. Så hvis du allerede har lagt ut flotte profilbilder, hva skal du så skrive?

Noe som: «Hallo der, det er veldig kult at du er interessert i yoga» - høres det fristende ut? Akkurat, så for profilen din:

Skriv en liten historie om deg selv. Gi den som besøker profilen din noe å jobbe med. Hva driver du med? Hva er no-gos og røde flagg for deg, og hva ønsker du å gjøre med din drømmepartner? Og en annen ting - sørg for at du staver alle disse greiene riktig.

Unngå å gi nedsettende kommentarer om andre mennesker. Du tjener ikke noe på å gjøre det og gir intrykk av at du er en type som mangler klasse.

Regel nummer. 4 - Vær aktiv

Online datingsider tilbyr ofte mer enn bare en måte å nå ut til nye mennesker. I denne tid og alder kan en ung person bli tilgitt for å sende en like, snarere enn en innledende melding.

Men på 55 ser dette litt umodent ut, og vil sannsynligvis ikke resultere i et svar. Så, ikke nøl for lenge når du ser noen du liker.  Etter hvert som tiden går, vil du komme inn i rytmen av ting, og før du vet ordet av det, vil du lett pinge meldingene ut.

Regel nr. 5 - Lær å skille mellom premium- og standardmedlemmene

Medlemmer med basispakkene kan ikke lese eller svare på meldingen din, og de kan heller ikke se hvem som har sjekket dem ut.

Så hvordan kan du skjelne mellom premiummedlemskapene og de medlemmene med basis-medlemskap?

Noen norske datingsider for single på 50 og over tilordner premiummedlemmer med logo eller design - for eksempel en krone ved siden av brukernavnet. Andre gjør det dessverre ikke, så der er du på egenhånd. Det som er viktig er:

Hvis du oppdager at du ikke får svar, ikke føl deg nedfor. Problemet ligger kanskje ikke hos deg. Og, ikke ta det personlig. Kanskje den andre personen ikke har premium-medlemskap.

Regel nummer. 6 - Kom raskt over avvisning og fortsett rakt frem med respekt og klasse

Jo mer aktiv du blir på datingsider på nettet, jo oftere vil det skje: Du må skyve noen potensielle dater til sides, for å gi plass til de du virkelig er interessert i.

Selv om du er glad for å gi noen den kalde skulderen: Du må huske at jo lenger du utsetter det, jo mer håp gir du den andre personen, og dette er ikke rettferdig.

Regel nr. 7 - Veien til suksess er svingete og humpete

Ved 50 år tar veien for å finne den ene vanligvis mellom 6 og 12 måneder (unntakene beviser regelen). På veien kommer du i faser der du er grundig lei av det hele. Du blir sittende igjen og spørre deg selv ved mer enn en anledning: Hva i helvete er det jeg gjør her?

Hvordan graver du deg ut av disse nedturene?

Ta en liten pause og gjør noe annet. På et tidspunkt vil du blit smittet av dating-lysten igjen. Og så en dag… der er de, rett foran øynene dine - det er din drømmepartner. Gnister flyr, du kysser, og etter det som bare virker som et sekund er det klart for dere begge at dagene med dating og sjekking ligger bak dere. Og det er i dette øyeblikket du endelig vil innse at nettdating etter fylte 50 år var tross alt verdt det 😊Våre anbefalinger

En populær norsk datingside for alle
9,2

 • Et stort antall kontaktforslag
 • Søk på tvers av landegrenser
 • Et balansert kjønnsforhold
 • En tydelig og enkel grensesnittdesign
 • Flere forskjellige måter å ta opp kontakt med brukere på
En av verdens største og mest kjente online datingtjenester.
9,0

 • Høyt antall medlemmer i Norge
 • Medlemmer kommer fra alle aldersgrupper og samfunnslag
 • Høy suksessrate
 • Premium-abonnement er rimeligere enn på andre datingtjenester
 • Sofistikerte funksjoner, inkludert et filteralternativ med mange detaljer
 • Enkelt å avbryte medlemskap i appen eller på nettstedet
Intelligent og gjennomtenkt matchmaking
8,5

 • Den detaljerte personlighetstesten gjør det svært sannsynlig at du blir matchet med noen med like interesser og egenskaper
 • EliteSingles har innenfor sitt nettsted en rekke gode sikkerhetstiltak
 • Eksperter på samliv tilbyr videoopplæring og blogger som gir råd om hvordan brukere kan optimalisere EliteSingles-opplevelsen
Populært møtested for velutdannede single
8,2

 • Høy suksessrate: 41%
 • Brukervennlig: Fokuserer på det som er viktig
 • Balansert med menn og kvinner i forholdet 49 % til 51 %
 • Vi fant ingen falske profiler under testen
 • Match-algoritmer foreslår passende partnere basert på en psykologisk test
 • Profilbilder kan låses opp individuelt
Dating-side for single med ambisjoner over 50
8,0

 • Enkel, brukervennlig plattform
 • Fornuftige priser
 • Bilder kan låses opp enkeltvis
 • Verifiserte profilbilder
 • Profildesign med mange valgmuligheter

FAQ