Academic Singles: Vår erfaring med møteplassen for velutdannede single i Norge


82%

(82/100 poeng)


Academic Singles sikter seg inn mot akademikere og velutdannede single i Norge, som ser etter en passende partner blant likesinnede.
Populært møtested for velutdannede single
sier Ben

Academic Singles er ikke en møteplass for alle. Plattformen adresserer akademikere og velutdannede single som ønsker å ha visse standarder i søket etter ekte kjærlighet.

Vi tok en nærmere titt på Academic Singles i Norge, for å se om plattformen holder det de lover i reklameteksten. Finner du faktisk velutdannede single her? Hvor bra er plattformen sammenlignet med konkurrentene og hvordan er forholdet mellom pris og kvalitet?

Et viktig spørsmål først, før vi dykker ned i detaljene: Kan du bruke møteplassen selv om du ikke er akademiker?

Ja, så absolutt! Academic Singles er utviklet for de med høye standarder, men du trenger ikke bachelor eller master for å bruke dating-nettstedet.Academic Singles til sammenligning

En populær norsk datingside for alle

På norsk b2 finner du helt sikkert singler fra alle aldersgrupper og fra alle samfunnslag. Det er noe her for alle.

En av verdens største og mest kjente online datingtjenester.

Match er en av de største og mest populære online datingtjenestene i Norge og mange andre land rundt om i verden. Single på Match.no er generelt på jakt etter et fast forhold. Plattformen gir en avslappet, uformell atmosfære for dem til å bli kjent med hverandre.

Intelligent og gjennomtenkt matchmaking

Hvis du ønsker å finne noen på din bølgelengde, så er EliteSingles datingtjenesten for deg! Med et detaljert personlighetsspørreskjema og profilbygger er det nesten en garanti å bli matchet med noen som har lignende kvaliteter, verdier og profesjonelle erfaringer.

Populært møtested for velutdannede single

Academic Singles sikter seg inn mot akademikere og velutdannede single i Norge, som ser etter en passende partner blant likesinnede.

Dating-side for single med ambisjoner over 50

Singles50 er en dating-tjeneste som fokuserer eksklusivt på eldre single. Kvinner og menn over 40 ser etter en livsledsager her.


Academic Singles Fordeler

 • Høy suksessrate: 41%

 • Brukervennlig: Fokuserer på det som er viktig

 • Balansert med menn og kvinner i forholdet 49 % til 51 %

 • Vi fant ingen falske profiler under testen

 • Match-algoritmer foreslår passende partnere basert på en psykologisk test

 • Profilbilder kan låses opp individuelt


Academic Singles Ulemper

 • Du må ha premium medlemskap for å kontakte andre single

 • Du finner akademikere her, men også single uten universitets- og høyskolebakgrunn


Erfaring og mulighetene for lykkes med Academic Singles i Norge

Hvis du ser litt nærmere på Academic Singles, oppdager du ganske raskt at når det gjelder kvalitet, er nettstedet blant de beste. Dette merkes umiddelbart, for eksempel med manuell kontroll av nyregistrerte brukerprofiler. Nyopplastede bilder blir alltid kontrollert manuelt av kundeservice.

Denne prosessen er også ganske streng. For mye naken hud er forbudt, bilder med sports-bh for eksempel, blir avvist.

Fordelen med den manuelle bildekontrollen: Det finnes knapt falske profiler

Vi kunne ikke finne noen falske profiler i testen vi foretok av Academic Singles. Det gir selvfølgelig ingen garantier for fremtiden. Likevel, alle som kommer over mistenkelige profiler kan rapportere disse. Knappen «Report member» (rapporter medlem) finnes på hver eneste profil.

Uansett, vi antar at den høye abonnementsprisen og den strenge kontrollen holder falske profiler og svindlere unna.

Profilene er forholdsvis utfyllende

Beklageligvis tar ikke alle medlemmene fordel av alle mulighetene som finnes for å lage et fint design på profilene. I testen, var omtrent 30 % av profilene fylt ut individuelt. Resten var fornøyd med standardsvar. Dette er imidlertid et problem man ofte ser på mange møteplasser på nettet og tilsvarende på dating-apper.

Selv om Academic Singles som dating-plattform har mange valgmuligheter for å gjøre profilen mer personlig, bør kanskje aktørene lage flere insentiver til slik at flere av brukerne tok de i bruk.

Tilstrekkelige kontaktforslag i de store byene – noe mindre når du kommer til mer landlige strøk

Ettersom Academic Singles fokuserer på en spesifikk målgruppe (velutdannede single og akademikere), legger man fort merke til at denne møteplassen ikke er den største i landet. Det er godt med besøk på datingsiden, men det kunne vært betydelig flere brukere, spesielt når du kommer litt ut av byene.

I byene fant vi nok medlemmer som var online, men i mer grisgrendte strøk ble det vanskelig. Hovedandelen av brukerne var i alderen 35-55. Selv om navnet på møteplassen er "Academic Singles", merkes det at det ikke bare er single med akademisk utdannelse som bruker nettstedet.

Er det et problem?

Ikke nødvendigvis! Når alt kommer til alt, handler det om å introdusere single for hverandre som har en tilsvarende livsstil og tilhører en viss sosial omgangskrets. En universitetsutdannelse er sikkert og visst ikke avgjørende når det gjelder det å finne kjærligheten.

Lurer du fremdeles på om det er mulig å finne den rette partneren på denne møteplassen?

Vårt råd:

Bare test plattformen selv og gjør deg opp din egen mening, helt gratis. Som de fleste andre plattformer, er standardmedlemskapet på Academic Singles helt gratis. Det er ingenting som stopper deg fra å registrere deg gratis og opprette en profil.


Vår anbefaling: be2
En populær norsk datingside for alle

På norsk b2 finner du helt sikkert singler fra alle aldersgrupper og fra alle samfunnslag. Det er noe her for alle.Funksjoner og profiler som tilbys av Academic Singles

Registrering med en personlighetstest

De som har registrert seg på en møteplass på nettet, vil gjerne se etter andre medlemsprofiler så raskt som mulig. Men plattformaktørene bak Academic Singles i Norge, foreslår en annen løsning.

Hva slags løsning snakker vi om?

Under registreringen blir du først presentert for en kort personlighetstest. Basert på testen (alle medlemmene må gjennomføre testen ved registrering) foreslår Academic Singles medlemmer som bør være en spesielt god match for deg.

Kontaktforslag istedenfor individuelle søk

Det finnes ingen klassisk søkefunksjon der du kan søke gjennom hele medlemsmassen. Men du kan endre søkekriteriene i innstillingene, og i fremtiden vil andre foreslåtte kontakter matche de nye søkekriteriene.

Likevel, i praksis viser det seg at de forhåndsinnstilte søkekriteriene ofte blir oversett av plattformoperatørene.

Hvorfor er det slik?

Du finner svaret hvis du ser i hjelpemenyen:

«Av og til introduseres du for medlemmer som ikke helt matcher søkekriteriene dine. Systemet ser matchende treff og ekskluderer ikke passende matcher fordi kanskje er avvik på en preferanse».

Hvor finner du søkekriteriene?

Det ligger litt bortgjemt. For å finne frem må du først klikke på egen profil, og deretter finne valget «søkekriterier».

Hvis du derimot endrer søkekriterier, bør du være klar over at resultatene bare er synlig etter 24 timer hvis du har et standard medlemskap. I motsetning til hvis du har et premium medlemskap, da kan du endre søkekriterier flere ganger om dagen.

Mange valgmuligheter for å gjøre profilen personlig

Du har gode muligheter til å tilpasse egen profil på Academic Singles. Menyene derimot er veldig skjulte.

Bare når du for eksempel trykker på sports-knappen, legger du merke til at det er flere spørsmål og tekstfelt som ligger skjult bak. Derfor er mottoet hos Academic Singles ganske innlysende, prøv da vel og klikk på alt.

Når du har gjort dette, bør du ha fått en veldig god og personlig profil om du bruker litt kreativitet.

Godt å vite:

Hvis du har besvart alle spørsmålene på profilen, vil kontaktforslagene du får være mye bedre tilpasset egne preferanser. Det betaler seg med andre ord og legge inn litt innsats i begynnelsen. De som besøker profilen din i etterkant, vil også være takknemlige.

Det er lett å oppnå kontakt

Mulighetene for å komme i kontakt varierer også. Enten på bakgrunn av testspørsmål, likerklikk eller personlig melding, har du 5 alternativer å velge mellom for hvordan du skal komme i kontakt med andre single. Det er noe av det vi virkelig likte med denne møteplassen.

Det vi ikke likte så godt ...

Det at mulighetene med et gratis standardabonnement er veldig begrenset. Profilbildene er uklare hvis du ikke har et premiumabonnement. Du har ikke mulighet for å lese private meldinger og søket «hvem er online» kan heller ikke brukes. Ellers kan du se hvem som online, men hvis du ønsker å klikke på profilene, blir du automatisk omdirigert til siden der du registrerer deg med premiumabonnement. Etter vår mening bør Academic Singles vurdere denne tilnærmingen på nytt.Academic Singles Norge – priser og avslutte abonnementet

Prisstrukturen på Academic Singles er behagelig transparent. Det finnes ingen skjulte kostnader eller ekstrafunksjoner du må betale ekstra for.

Du kan bare velge mellom 3 forskjellige kontraktsperioder. Kostnadene varierer i henhold til lengden på kontraktsperioden:

Du har følgende prisalternativer:

 • 3 måneders premiumabonnement – ca. 650,00 NOK (engangsbetaling på ca. 1950,00 NOK)
 • 6 måneders premiumabonnement – ca. 470,00 NOK (engangsbetaling på ca. 2800,00 NOK)
 • 12 måneders premiumabonnement – ca. 335,00 NOK (engangsbetaling på ca. 4000,00 NOK)

Kan du velge månedlig innbetaling? Nei, samtlige abonnementet betales, beløpet forfaller umiddelbart når du velger et premiumabonnement.

Forresten, her gjøres det ikke forskjell mellom menn og kvinner. Både menn og kvinner må betale for premiumabonnementene, hvis de ønsker å chatte og flørte med andre single. Kostnadene er også de samme for både menn og kvinner.

Hvordan avslutter du et abonnement hos Academic Singles Norge

For å avslutte premiumabonnementet hos Academic Singles, er det best å åpne profilinnstillingene. Hvis du går ned til siden med innstillinger, ser du et valg der du kan administrere premiumkontoen. Deretter følgere du instruksene på hvordan du avslutter abonnementet.

Kanselleringsperioden er to uker før utløpet av kontraktsperioden. Bommer du på tidsfristen, blir abonnementet automatisk forlenget lik den opprinnelige bestilte perioden. Et tips: Hvis du kansellerer rett etter at du opprettet premiumabonnementet, så glemmer du ikke å kansellere senere. Du kan selvfølgelig bruke alle premiumfunksjonene som normalt i hele abonnementsperioden selv om du kansellerer.


Vår ekspert sier
Jeg anbefaler å ta en titt på be2. I alle tester var resultatene veldig positive, og også tilbakemeldingene fra brukerne var enestående.

Rangeringen i sammenligning


Våre anbefalinger

En populær norsk datingside for alle
9,2

 • Et stort antall kontaktforslag
 • Søk på tvers av landegrenser
 • Et balansert kjønnsforhold
 • En tydelig og enkel grensesnittdesign
 • Flere forskjellige måter å ta opp kontakt med brukere på
En av verdens største og mest kjente online datingtjenester.
9,0

 • Høyt antall medlemmer i Norge
 • Medlemmer kommer fra alle aldersgrupper og samfunnslag
 • Høy suksessrate
 • Premium-abonnement er rimeligere enn på andre datingtjenester
 • Sofistikerte funksjoner, inkludert et filteralternativ med mange detaljer
 • Enkelt å avbryte medlemskap i appen eller på nettstedet
Intelligent og gjennomtenkt matchmaking
8,5

 • Den detaljerte personlighetstesten gjør det svært sannsynlig at du blir matchet med noen med like interesser og egenskaper
 • EliteSingles har innenfor sitt nettsted en rekke gode sikkerhetstiltak
 • Eksperter på samliv tilbyr videoopplæring og blogger som gir råd om hvordan brukere kan optimalisere EliteSingles-opplevelsen
Populært møtested for velutdannede single
8,2

 • Høy suksessrate: 41%
 • Brukervennlig: Fokuserer på det som er viktig
 • Balansert med menn og kvinner i forholdet 49 % til 51 %
 • Vi fant ingen falske profiler under testen
 • Match-algoritmer foreslår passende partnere basert på en psykologisk test
 • Profilbilder kan låses opp individuelt
Dating-side for single med ambisjoner over 50
8,0

 • Enkel, brukervennlig plattform
 • Fornuftige priser
 • Bilder kan låses opp enkeltvis
 • Verifiserte profilbilder
 • Profildesign med mange valgmuligheter

FAQ - Academic Singles

Brukervurderinger

Gjennomsnittlig brukerrangering
9
Gjennomsnitt: 8.5 (2 Stemmer)

Kommentarer

05.03.2021 10:37
Astrid

Bra datingside. Imidlertid er ikke alle medlemmer akademikere. Jeg har funnet kjærligheten min her.

User rating
8
Gjennomsnitt: 8 (1 Stemme)
15.03.2021 12:22
AS

Etter at så mange av vennene mine hadde prøvd Academic Singles og hatt suksess med det, bestemte jeg meg for å prøve. For å være ærlig var jeg veldig skeptisk. I begynnelsen. I mellomtiden var jeg nesten euforisk. Imidlertid tok virkeligheten meg raskt opp. Jeg hadde mange henvendelser og uttrykk for interesse fra menn. På datoene skjønte jeg imidlertid raskt at ikke alle ville passe meg. Men tvert imot. Jeg trodde ikke at skuffelsen på datoene tross alt kunne være så stor. Det er her algoritmen noen ganger gjør feil. Uansett, til slutt var det alltid veldig attraktive og interessante menn der. Slik møtte jeg faktisk forloveden min.

User rating
9
Gjennomsnitt: 9 (1 Stemme)