Lær hvordan du lykkes med å treffe single på Tinder i Norge: Den ultimate guiden både for nybegynnere og mer erfarne brukere!


58%

(58/100 poeng)


Dating via smarttelefon? De siste årene har Tinder blitt synonymt med online dating via telefon i Norge. De fleste kvinner og menn har antakeligvis prøvd Tinder når de var single. Samtidig har de lært både å elske og hate appen.
For øyeblikket er dette den største og mest populære dating-appen på verdensbasis!
sier Ben

Er du interessert i Tinder, men har aldri prøvd appen og du lurer på om det er verdt å registrere seg? Du er kanskje allerede på Tinder, men suksessen har uteblitt, dater og matcher har kanskje vært veldig begrenset?

Ingenting å bekymre seg for, du kan forvente mange gode tips og triks om du leser videre! Ganske enkelt fordi, det å lykkes på Tinder handler fint lite om flaks.

Hvis noen av disse punktene gjelder deg, er denne artikkelen akkurat hva du trenger. I de neste avsnittene lærer du følgende:

 1. Hva er det Tinder handler om
 2. Hvordan fungerer Tinder
 3. De ulike fordelene og ulempene med sveipesystemet til Tinder
 4. Abonnementene og fordelene med disse
 5. Hvordan kan du lykkes (bedre) på Tinder

 Høres dette interessant ut? – Da må du lese videre!Tinder til sammenligning

En populær norsk datingside for alle

På norsk b2 finner du helt sikkert singler fra alle aldersgrupper og fra alle samfunnslag. Det er noe her for alle.

En av verdens største og mest kjente online datingtjenester.

Match er en av de største og mest populære online datingtjenestene i Norge og mange andre land rundt om i verden. Single på Match.no er generelt på jakt etter et fast forhold. Plattformen gir en avslappet, uformell atmosfære for dem til å bli kjent med hverandre.

Intelligent og gjennomtenkt matchmaking

Hvis du ønsker å finne noen på din bølgelengde, så er EliteSingles datingtjenesten for deg! Med et detaljert personlighetsspørreskjema og profilbygger er det nesten en garanti å bli matchet med noen som har lignende kvaliteter, verdier og profesjonelle erfaringer.

Populært møtested for velutdannede single

Academic Singles sikter seg inn mot akademikere og velutdannede single i Norge, som ser etter en passende partner blant likesinnede.

Dating-side for single med ambisjoner over 50

Singles50 er en dating-tjeneste som fokuserer eksklusivt på eldre single. Kvinner og menn over 40 ser etter en livsledsager her.


Tinder Fordeler

 • Mange aktive brukere i Norge

 • Bruken er gratis

 • Det er raskt og enkelt å sette opp en profil

 • Kan brukes internasjonalt når du er på reise


Tinder Ulemper

 • Mange brukere ønsker ikke forpliktende forhold

 • Mange forhold er overfladiske

 • Profilene har mindre informasjon sammenlignet med andre dating-apper og nettsider


Selve giganten blant livstils-apper – Hva er det Tinder handler om?

Det er knapt noen dating-side som har tiltrukket seg mer oppmerksomhet enn Tinder. Appen dukker opp i sanger, det vitses av appen i alle medier, fra scenen og i ulike omtaler får Tinder mye kritikk.

På en annen side, hvis du sjekker rangeringen på verdens mest vellykkede apper i kategorien livsstil, ser du at Tinder ruver på toppen. Tinder omsetter årlig for mer enn 14 millioner dollar.

Hvorfor er statistikken så viktig?

Fordi fordelene med en dating-app nesten alltid kan måles med antallet medlemmer.

…og det betyr?

Ganske enkelt ...

Desto flere som bruker dating-apper online, jo større er sjansen for at du skal treffe den perfekte dating-partneren der. (Eller til og med flere sextreff.) 😊

Altså:

Statistikken viser ikke bare at Tinder brukes av ganske mange (på verdensbasis, men også i Norge). I tillegg er mange medlemmer villige til å betale for visse funksjoner.

Er egentlig bruken av dating-apper særlig anbefalt?

Det klare svaret på dette er: det spørs.

Hvis du i hverdagen treffer nye mennesker hele tiden, da trenger du antakeligvis ikke en dating-app / sex apper som Tinder.

Likevel, det er mange single som har få anledninger til å møte nye mennesker i hverdagen. På jobben er det selvfølgelig muligheter, men det begrenser seg. På et eller annet tidspunkt ønsker du å øke kontaktflaten, og der passer dating-apper som Tinder godt.

Bare overfladisk, eller?

For noen kan dating-apper virke veldig overfladiske.

Men sannheten er at dating-apper som Tinder bare er verktøy som lar oss få nye kontakter.  Hvem du treffer og hva slags dater du drar på er egentlig avhengig av hvordan du bruker Tinder.

Og hva betyr det?

Det er enkelt: Profilen vil tiltrekke seg visse type mennesker, andre liker ikke profilen. Med den rette kunnskapen om viktigheten av en god profil, vil du lære mer over tid hvordan du tiltrekker deg flere, samtidig som lærer å avvise andre på en diskret måte.

Hvordan fungerer alt dette?

Det forklarer vi i avsnittet nedenfor som heter: Proffe tips til menn og kvinner.

Hva er det medlemmene på Tinder er på utkikk etter?

One-night-stands, litt tilfeldig flørting eller den store kjærligheten i livet. Noen dating-apper fokuserer gjerne på spesifikke formål med datingen. Tinder derimot, dekker alle disse kategoriene.

Hva betyr dette egentlig for deg?

I bunn og grunn er Tinder utviklet for de som er på utkikk etter en flørt og/eller en date på en litt tilfeldig, ukomplisert måte.

Men:

Hvis du ser litt nærmere på Tinder-profilene, innser du raskt at her kan du finne alt mulig. Noen er på jakt etter sin første kjærlighet, andre på utkikk etter noen å tilbringe fritiden med, mens noen er bare ute etter et nummer.

Dette er én av grunnene til hvorfor Tinder er den beste måten å komme seg i gang med dating.

Tinder i Norge

Dating-apper varierer i popularitet i forskjellige land.

Tinder i Norge, fungerer det?

Svaret er klart, ja!

Ganske enkelt fordi ca. 50 000 laster ned Tinder-appen hver eneste måned. Alle disse er selvfølgelig ikke førstegangsbrukere, men alle som bruker appen bør finne nok medlemmer i umiddelbar nærhet. Hvis du ikke tror det er sant, er det problemfritt å prøve.

Gratisversjonen av Tinder er helt feilfri.


Vår anbefaling: be2
En populær norsk datingside for alle

På norsk b2 finner du helt sikkert singler fra alle aldersgrupper og fra alle samfunnslag. Det er noe her for alle.På innsiden av Tinder: Hvordan populære dating-apper fungerer

Hvis du har lyst til å lykkes på Tinder, bør du bli kjent med Tinder og forstå hvordan online dating-apper virker.

Tinder for nybegynnere: Sveipesystemet

Det å registrere seg på Tinder er ganske enkelt. Registrer deg, last opp bilder, vent et øyeblikk på godkjenning og så er du klar til action!

Er det mulig å skrive en profiltekst?

Ja! Men, det er ikke hovedfokuset på Tinder. Vi forklarer senere hvorfor du definitivt bør bruke profiltekst likevel.

Forsiktig: Sveipe!

Hvis du bruker Tinder via appen, noe de fleste gjør, ser du det første medlemmet rett etter registreringen. Men vær forsiktig, fra nå av bør du være forsiktig med fingerbevegelsene.

De enkle sveipefunksjonene i Tinder:

 • Ta en nærmere titt: For å se profilen til et medlem, trykker du på den nederste tredjedelen av bildet. Dette er nødvendig hvis profilen inneholder mye tekst eller hvis du vil se på flere profilbilder.
 • Liker ikke: Hold fingeren på de øverste 2/3-delene av bildet og sveip til venstre: Nå mislikte du den profilen. Profilkortet forsvinner umiddelbart og du får opp neste bruker.
 • Liker: Hvis du derimot setter fingeren på de øverste 2/3-delene av bildet sveiper til høyre, så har du etterlatt et «likes». Ikke bli overrasket! Profilen forsvinner, men «liker» har ikke forsvunnet, ingenting å bekymre seg for.
 • Hvis du har likt noen, vil Tinder ganske raskt vise den profilen, slik de også kan gjøre et valg.
 • Når begge har likt hverandre, blir det en match.
 • Ble det en match vil Tinder-appen informere begge brukerne samtidig.

Info:

Skyvebevegelsen med fingeren kalles å sveipe, derfor kalles Tinder et «sveipesystem».

Legge igjen en likes og chatte på direkten? Ikke på Tinder.

På Tinder kan du ikke tekste en annen bruker før det etablert en «match», som beskrevet ovenfor. Det kommer snart et unntak fra regelen, men det krever et platina-medlemskap. Mer om dette temaet senere.

Den uskrevne regelen på Tinder:

Det finnes en ubeskrevet regel på Tinder: Den siste som likte, er den første som skriver.

Hva skal du gjøre?

Hvis du liker en bruker og får melding om det har blitt en match, da bør du skrive først. Hvorfor? Fordi den andre personen likte deg først.

Det er selvfølgelig ikke alle som følger denne regelen. Likevel, gjør du dette er det tegn på god skikk.

Posisjoneringen: Tinders styrke er også opphav til kritikk

Alle som bruker Tinder må leve med det faktum at Tinder har en posisjonsfunksjon som aktiveres på telefonen. Nekter du dette, lukkes appen.

Fordelen er:

På hver profil får du en avstandsindikator, derfor vet du alltid hvor langt unna matchen befinner seg, hvis dere avtaler en date.

I tillegg kan filterfunksjoner aktiveres. Det er mulig å spesifisere en radius der du ønsker å søke etter mulige matcher.

Hva er ulempen?

Medlemmer forteller at selv om de søker innenfor en radius på 30 km, får de likevel opp medlemmer som er lenger unna.

Hva er årsaken til dette?

Vi mistenker følgende:

 • Tinder foreslår medlemmer som allerede har likt deg. Antakeligvis befinner disse medlemmene seg utenfor søkeradiusen.
 • Kilometerangivelsen endres hvis et medlem bruker appen når de ikke er hjemme. (F.eks. på forretningsreiser eller ferier)
 • De som er på reise, kan endre egen posisjon for å søke etter matcher i nærheten. Personen det gjelder er derfor ikke innenfor nærområdet enda, men Tinder vet alltid at de vil være der om kort tid.

Premium-funksjonene på Tinder

Tid eller penger? – det er det som er spørsmålet her.

Det koster å holde dating-apper i gang, derfor er de sjeldent gratis i bruk. Tinder derimot, er mulig bruke gratis – og løsningen er slettes ikke så verst som du tror.

Gratisversjonen av Tinder

Hvis du bruker Tinder gratis:

 • Da må du tåle å se litt reklame
 • Hvis du har gitt noen en like eller et niks ved et uhell, kan det ikke trekkes tilbake
 • Det er begrenset hvor mange likes du kan gi om dagen
 • Du kan ikke se hvem som har gitt deg likes
 • Du kan ikke gi superlikes
 • Får du en match, kan du chatte med matchen

Betalte løsninger på Tinder ser slik ut:

Tinder Plus

 • Du plages ikke med reklame
 • Du har ubegrenset med likes
 • Du kan angre hvis du sveiper feil ved et uhell
 • Du kan gi 5 superlikes daglig
 • Du kan booste profilen gratis (1x gang i måneden)
 • Du kan bruke pass-funksjonen

Tinder Gold

Samme fordelene som ved Tinder Pluss, i tillegg kan du:

 • Se hvem som har likt deg
 • Du får de som valgt deg ut på topp daglig

Tinder Platina

(Er fremdeles på uttesting og bare tilgjengelig i noen land).

 • Her får du alle fordelene med abonnementet Tinder Gold, i tillegg får du:
 • Hvis du gir en annen bruker en superlike, kan du legge ved en melding selv om det ikke har vært en match enda.

En helt ny funksjon på Tinder

Kobling for delte hobbyer. Hva kan man si, når vi ser at en bruker liker de samme hobbyene som vi gjør, øker det vanligvis interessen for den personen.

Tinder har respondert på dette, noe som gjør at det nylig også har blitt mulig å indikere hobbyer som interesser.

Søkealgoritmen sammenligner informasjonen og foreslår brukere med de samme interessene.

Hvem kan dra nytte av et Gold-abonnementet

Hvis du har dårlig tid, og du ikke trenger å spare på kronene, anbefaler vi Gold-abonnementet i kombinasjon med en sterk profil. (Hvordan du lager en tiltalende profil forklarer vi senere).

Hvorfor Gold-abonnementet?

Det er bare med Gold-abonnementet du kan se hvem som har likt deg, og du trenger ikke å bekymre deg for første kontakt. Du bare venter til en interessant person har likt deg, lik tilbake og så kan du starte den første kontakten på chatten. Det skal godt gjøres å finne mer tidsbesparende måte å date på.Tinder vs. Bumble: Hvilken app blir du først forelsket i?

Bumble sammenlignes ofte med Tinder, og mange her i landet lurer på hvilken app som faktisk er best?

En kort introduksjon til Tinder-rivalen Bumble:

Whitney Wolfe (grunnleggeren av Bumble) var også med i oppstarten av Tinder, men forlot teamet for å lage Bumble. Men hvilken plattform passer best?

Begge dating-plattformene har apper og begge bruker sveipesystemet. Likevel, kikker du på antallet nedlastinger, er Tinder klart foran. Mens Tinder har mer enn 50 000 nedlastinger per måned, har Bumble rundt 20 000. Bumble på sin side, sikter seg nå inn på andre markeder i tillegg.

Bumble – her må damene være proaktive

På Tinder kan alle tekste til hverandre når det har blitt en match. På Bumble er det litt annerledes.

Generelt er kvinnene rimelig selektive når det gjelder dating-apper, og det er sjelden de tar det første steget. Bumble ville gjøre noe med dette og introduserte derfor nye regler.

Hvilke regler?

Når damene får et like på Bumble, har de 24 timer på å kontakte mannen. De som betaler for ekstrafunksjoner kan utvide tidsfristen med 24 timer, men etter det forsvinner liken.

Fungerer denne formen for «opplæring»? Det er jo bare å prøve selv.

Bumble koster mindre enn Tinder, selv om de generelle kostnadene er litt uklare.

Bumbles plan – mer enn bare dating

Appen annonserer seg ikke lenger som bare en dating-app, men ønsker også at medlemmene skal finne nye venner og til og med nye forretningsforbindelser eller ansatte.

Kritikerne sier at dating-bilder nødvendigvis ikke er bildene som passer best til jobbsøknader, men hvem vet, kanskje Bumble snart bygger inn muligheter for å laste opp passende bilder til jobbsøking i tillegg.

Hva kan vi si om Tinder?

Du er selvfølgelig ikke tvunget til å søke etter en flørt eller dating-partnere på Tinder. Du finner alltid profiler der medlemmene sier klart ifra om at de bare er på utkikk etter en trenings- eller hobbypartner. De fleste derimot, og det er ikke til å stikke under en stol, er på utkikk etter en date, litt fiesta i sengehalmen eller ekte kjærlighet.

Dele bilder og filtre

Når det gjelder filterfunksjonen ligger Bumble klart foran. Tinder tillater at du bare filtrerer etter alder og avstand. Som et eksempel, med Bumble kan du også bestemme kroppsstørrelse. Hva med å utveksle bilder?

På Tinder kan du ikke utveksle bilder på chatten. Også her er Bumble mer generøs, og tillater at bilder kan utveksles. Tinder introduserte nylig muligheten med videoanrop, det har vært tilgjengelig ganske lenge på Bumble.

Tinder på sin side har akkurat kommet dit. Hvem vet, kanskje bildeutveksling også blir mulig om ikke så lenge.

Bildedeling via chatten – hva er poenget?

Hvis noen tar igjen med sladder eller skriver dårlige Google-omtaler etter et niks, kan dette fort bli ubehagelig for folk som allerede er profilert i media, næringslivsledere, kjendiser osv. Derfor kan ikke alle laste opp ansiktsbilder der de lett blir gjenkjent.

Hvordan løser de single dette problemet?

De laster opp bilder der de bare kan sees fra siden eller bakfra. Det er bare når det blir en match og chatten synes trivelig at de er villige til å avdekke mer om seg selv. Hvis dating-apper ikke tillater denne muligheten, uteblir datene. Det er derfor en blind date er et stort hinder.

Prisene på Tinder og Bumble

Prisene på Tinder er veldig godt strukturert. De fire prismodellene er: Basic, Plus, Gold og Platina.

Og hva med Bumble?

Bumble kan også brukes helt gratis. De ulike premiumfunksjonene derimot, er bare tilgjengelige med coins, som kjøpes internt på plattformen. Bumble kommuniserer ikke helt klart hva coin-prisen er på de ulike funksjonene. Prisene kan selvfølgelig endres når som helst. Hvordan håndterer du dette?

Hvis du trenger oppdatert informasjon, er det best å laste ned appen gratis og se etter prisene internt i appen. Ettersom medlemsantallet til Bumble er betydelig lavere enn Tinder, vil nok Bumble forbli billigere ganske lenge.

Oppsummert:

De som bor utenfor byene, vil gjøre det mye bedre med Tinder på grunn av det høye medlemstallet. Bor du derimot i en by og ikke ønsker å fokusere bare på dating, så er du kanskje interessert i Bumble.

Vårt tips:

Enkelt og greit, bruk begge plattformene. Ettersom gratisversjonen kan brukes på begge plattformene, er det ingenting i veien for å teste begge. Du finner raskt ut hvilken du liker best.


Vår ekspert sier
Jeg anbefaler å ta en titt på be2. I alle tester var resultatene veldig positive, og også tilbakemeldingene fra brukerne var enestående.

På innsiden av Tinder – hvordan du lykkes med Tinder

Vår påstand: Testresultatene er feil

Gjennomsnittlige menn lykkes sjelden på Tinder – denne setningen er gjennomgående i pressen. Kvinnene er veldig krevende og dater bare menn med utpreget godt utseende.

Vi har en annen oppfatning. Hvorfor?

Det skal vi forklare med en gang, i tillegg kommer vi med noen gode tips. Vi gir deg en trinnvis instruksjon på hvordan du lager en original og tiltrekkende profil.

Tror du ikke på oss? – Vel, her er det bare å spenne seg fast. Vi klarer å overtale deg, garantert. 😊

Til menn og kvinner: De viktigste faktaene om online dating

De som kaster seg på en verden med online dating, bør være litt informert på forhånd. Det er viktig å vite hva alle disse menneskene egentlig er på utkikk etter på nettet. Hvorfor er fokuset slik det er, og hvilke krav blir menn og kvinner konfrontert med.

Du trenger ikke å bli særlig overrasket …

Går vi på temaet som omhandler relasjoner osv., oppdager du raskt at informasjonen bygges på hverandre. Ok, vi kjører i vei.

Forhold i forandring – kunnskap er makt

Vårt sosiale liv har endret seg mye de siste 100 årene! Før i tiden var fast arbeid og faste forhold det som sikret at generasjonene ble videreført, fordi det var umulig for enslige å ivareta hus og hjem, og ikke minst gården på egenhånd.

Sosiale betingelser og forpliktelser innebar gjerne giftemål og barn. Menn uten en skikkelig jobb var omtrent like verdifulle som kvinner som ikke kunne få barn.

Konklusjon: Faste forhold var det som skapte sikkerhet i gamle dager. Var du heldig, ble du også sikret et godt liv når man ble gammel.

Hvordan fungerer det i dag?

Hva forventes av partnere i dag

I den vestlige verden, er det et faktum at menn og kvinner har samme forventet levetid enten de er par eller single. I Sverige for eksempel, er det flere single husholdninger enn parforhold, og trenden øker. Hvilken påvirkning har dette når du søker etter en partner?

De fleste av oss har blitt mye mer ambisiøse når det gjelder valg av partner. Vi ser ikke bare etter en partner fordi vi må, men fordi vi har lyst. Dette faktumet endrer derimot spillereglene betydelig. Hele settingen har blitt mye mer avslappet og laid-back. Men det finnes og mange ulemper.

Bruk-og-kast-holdningen gjør oss alle til tapere

Vi trenger med andre ord ikke et forhold i dag, likevel er det mange som ønsker det. Online dating-plattformer som Tinder og andre, gir oss mange muligheter. Tross alt, med unntak av falske profiler som dukker opp av og til, finner vi ofte mange der også, akkurat som oss selv, som ser etter en kobling.

Beklageligvis, og dette bør ikke forbigås upåaktet, dating-apper fører også til en nådeløs bruk-og-kast-mentalitet.

Du finner en som ser kul ut, du klikker på ikonet og venter på en spennende melding fra matchen. Hvis meldingen ikke kommer umiddelbart, eller, hvis responsen ikke tilfredsstiller forventningene 100 %, kan du bare avslutte kontakten og holde utkikk etter den neste herligheten som dukker opp.

Når alt kommer til alt, lurer vi på om denne ekle følelsen av ensomhet aldri forsvinner, og at flørtingen blir mer og mer kjedelig for hver gang. Hvordan unngår du dette, og heller får gode fordeler av online dating-plattformer som Tinder?

Før du setter i gang med datingen, bestem deg for hva du vil!

Før du lager en profil på Tinder, avklar for deg selv hva drømmemålet ville være akkurat nå.

Finn frem penn og papir og besvar følgende fire spørsmål for deg selv:

Hva er du på utkikk etter?

En partner til et langvarig forhold? Venner med frynsegoder? One-night stands? Bare en distraksjon og en hyggelig chat? Nye venner? Du må være så ærlig som mulig når du besvarer disse spørsmålene.

Hvilke kvaliteter liker du? Hvilke synes du er frastøtende?

Ønsker du å møte noen som er på utkikk etter en kort affære? Bryr du deg om røyking? Mye eller mindre drikking, vil det ha betydning? Noen som ikke er like sporty, er det like greit?

Hva er din greie?

Liker du å snakke om politikk? Hva med esoterisme og spiritualitet? Liker du kanskje å lage maten selv ganske ofte?

Hva finner du virkelig attraktivt og sexy?

Er det viktig for deg at kontakten vet hvordan de skal kle seg? Hvilke filmer liker du? Hvordan er sansen for humor? Er du mer av den romantiske typen eller liker du action og spenning?

De fleste lykkes ikke med online dating fordi de allerede har spesifikke ønsker, men holder likevel filtreringen av søket altfor åpent.

Ifølge mottoet …

Det er bedre å avsløre mindre om deg selv og ikke bli avvist enn å være spesifikk og må færre matcher.

Ikke vær kompis med alle!

Prøver du å være like grei med alle blir du faktisk bare frustrert på Tinder, fordi du ender opp med å chatte med folk som har helt andre mål enn deg.

NB:

 • Hvis du får 15 matcher med en håpløs profil og det ender opp med en date, så er det mye mere stress enn om du ...
 • Bare fikk 3 matcher med en klar profil og også fikk en date.
 • Spesielt på Tinder, der medlemmene er på utkikk etter kontakter av veldig forskjellige årsaker, er det viktig å sette navn på dine egne ønsker og preferanser. Med en plattform som eHarmony eller EliteSingles, er situasjonen helt annerledes. Der er det innlysende at folk søker etter permanente forhold.

Alle disse rådene er selvfølgelig bare aktuelle dersom du er interessert i faktiske dater.

Hva du bør se etter i andre profiler

Unngå profiler uten tekst! De som ikke forfatter en profiltekst og bare laster opp tre bilder av seg selv: Ett mens de er ute og kjører bil, ett tatt bakfra på fjelltur og ett sammen med venner.

Tror du denne overfladiske figuren med fullstendig mangel på kreativitet vil inspirere deg til en date? Eller kanskje til sengs? Antakeligvis ikke.

Her er årsaken:

 • Gjør profilen meningsfull og spesifiser hva du er ute etter.
 • Overse overfladiske profiler som virker fullstendig meningsløse. Frustrasjonen er nesten til å ta og føle på.

Hvordan gjør du profilen iøynefallende – profiltips for menn og kvinner

Ordspill og ordtak som inspirerer …

Det er ikke så god plass til profiltekst på Tinder, men profilbilder kan lastes opp. Så hva ville ikke være mer logisk enn å beskrive deg selv med ordspill eller små ikoner? Søker du etter ordspill på Google, blir du belønnet med mange treff. Mademyday.com er en god referanse, mer på norsk finner du på ordtak.no.

Lyst på noen forslag? Værsågod!

 • Jeg leser ikke bruksanvisninger, jeg bare trykker på knappene inntil jeg får det til! :)
 • Det siste jeg tenkte før jeg bestemte meg: Jeg gir nå bare blanke!
 • Hva gjør jeg når det snør: 2% lage snømann, 3% ha snøballkrig, 5% dra på skitur og 90% advare vennene på WhatsApp om at det er kaldt som faen ute og jeg koser meg på sofaen. Jeg tilhører den siste 90%.
 • Jeg møter deg gjerne på halvveien, men jeg gidder ikke å fly etter deg.
 • Det er ikke det at parfymen din er intens, men kanarifuglen var i live når du kom hit.
 • Venninnen min sendte meg en talemelding på syv minutter der hun tvilte på at jeg var glad i henne siden jeg ikke brukte smilefjes. Tror jeg begynner å bli skeiv.
 • Kjære alle menn, glem alt om pupper. Forsyn dere heller med en som er frekk i kjeften!
 • Hvis du kler av henne og oppdager at BH-en matcher trusene … da var det ikke du som bestemte at dere skulle ha sex.

De viktigste reglene for denne type tekster

Det samme gjelder selvfølgelig for ordtak: Ikke dra det for langt, hvis ikke blir det bare dumt. Ikke bruk fler enn tre slike ordspill.

En annen god idé:

Velg ordspill som passer til deg, og vær ærlig.

Ordspill nr. 3 viser at utendørsaktiviteter ikke er helt din greie. Alle som mener det samme vil like profilen på en helt annen måte.

Et annet tips:

Bruk av ordtak eller ordspill som matcher søkefiltrene på Tinder. Hvis du er ute etter et forpliktende forhold, bruk setninger og ordspill som viser at det er viktig for deg. Hvis du er bare ute etter litt moro i sengehalmen, bruk morsomme og erotiske setninger.

Hva som ikke funker av ordspill

Du bør aldri bruke ordspill som kan virke overbærende eller nedlatende. Husk: Vi bruker alle Tinder fordi vi vil ha det gøy og er interessert i nye kontakter. I denne konteksten passer ikke noe som virker overbærende eller nedlatende.

Du bør også holde deg langt unna alt som gjør narr av andre. Fornærme andre setter aldri deg selv i bedre lys. I de fleste tilfeller fungerer det stikk motsatt.

For menn: Inspirer med egen profil – det er pakkeløsningene som virker!

Menn klager ofte på dating-apper, og spesielt på Tinder, at damene bare er interessert i superkjekke mannfolk. Damene på sin side svarer med at mange menn ikke legger innsats i egne profiler. De som tror at disse verdenene ikke er kompatible, tar grundig feil. Det eneste som mangler, er forståelsen av motsatt kjønn.

Så hva mener vi med det?

Ganske enkelt: Menn og kvinner ønsker ofte det same, men tilnærmingen er ofte helt forskjellig og de deler ikke de samme styrkene og svakhetene.

Er denne påstanden kanskje for vag?

OK, da kan vi være mer spesifikke.

Forstå hva damene ønsker og få likes

Kvinner, (ikke alle, men mange) har en god sans for estetikk og hele kjærlighetspakken. De liker å pleie eget utseende, ikke bare fordi komplimenter fra andre er hyggelig, men også fordi de trives med godfølelsen når de ser seg selv i speilet.

De liker også å pakke inn gaver fordi det ser fint ut, og det er morsomt å pakke dem opp.

Gjennomsnittlig investerer kvinner mer penger på klær og mer tid på gode profilbilder. De er mer kritiske i hva de velger, ikke bare fordi de ønsker å behage seg selv, men for deg også.

Hva betyr dette for deg?

Hvis du ikke gjør en innsats med profilbildene, leser damene det som følgere: “Jeg gir blanke f… i deg. Jeg har verken stil eller manerer"

Må du endre profilbildet fullstendig eller bli supermodell? – Nei, nei, ingen grunn til bekymring …

De fleste kvinnene vet hvordan de skal skille mellom innpakning og selve innholdet. Bare fordi de forventer å se et attraktivt profilbilde av deg i en dress eller med muskler, betyr ikke det nødvendigvis at du alltid må være like oppdresset og aldri legge på deg et eneste gram. De vil derimot se at du i det minste prøver, fordi, tross alt, de gjør det samme.

Endelig konklusjon:

Profilbildet bør bevise at du har stil, og klarer å dresse deg opp når det trengs. Damene vil ha bilder de kan sikle over, så vis dem din beste side!

Få damene til å sikle over profilbildet ditt

Men ærlig talt? – Knapt noen har gode profilbilder av seg selv når de begynner med online dating. Fakta derimot: Hvis du vil lykkes, så må du komme deg foran kameraet. Nytter ikke å klage, her er det bare å tygge det i seg.

Men hvordan definerer du “gode” bilder? Hva får deg til å virke sexy?

Det spørsmålet kan selvfølgelig ikke besvares likt for alle, fordi både menn og kvinner kan se attraktive ut på forskjellige måter.

Klassiske stilvarianter kan inkludere:

 • Den moderne business-looken
 • Den rocka biker-stilen
 • Den kule rapperen
 • Den sporty og/eller muskelstilen

Et par gode råd på veien:

Google favorittstilen og klikk på et bilde. Du finner raskt mange bilder av menn som poserer på forskjellige måter.

Velg fem bilder du liker. Vi er klar over at mannfolka på disse bildene er modeller, og at du antakeligvis ikke står oppført i en eller modellstall.

Men ta oss likevel på ordet: Kule Tinder-bilder fungerer også uten modellkroppen. Ofte er det ansiktsuttrykket eller poseringen som gjør en person attraktiv.

Utover det, vinterjakker og/eller business-stilen er perfekt for å skjule noen kilo ekstra eller for å få litt mer volum på kroppen for de som er virkelig tynne.

En god idé kan være å spørre en venn, søster eller kusine, om å hjelpe deg med bildene. Da har du mulighet til å få de riktige rådene sett fra et kvinnelig perspektiv.

Et annet tips:

Lær av proffene. For eksempel Benedict Cumberbatch, han pakker ikke akkurat voldsomt med muskler. Han er høy og tynn. Likevel har han funnet sin egen stil som gjør at han tar seg godt ut. En helt annen type …

Kevin Smith. Han er mer en kosebamse med noen kilo ekstra. Skader det utseendet? Ikke i det hele tatt. Han vet også hvordan han skal kle seg foran kameraet og han har mange kvinnelige fans.

Det tredje eksempelet: Tom Holland. En liten, ganske slank type, der styrken ligger i det vennlige og ofte litt lure smilet.

Hvilken skuespiller har tilsvarende kroppsform som deg, og hvordan kler de seg?

Konklusjon: Du må alltid være litt oppmerksom når det gjelder profilbilder: Du er perfekt akkurat slik du er. Det er utstrålingen som gjør oss attraktive på bilder. Karisma og aura skapes primært gjennom livsglede, gjerne godt understøttet av et sunt selvbilde. Figuren, tro det eller ei, kommer i andre rekke.

Profiltekster for menn

Du har sikkert lest det ovenfor allerede: Damene setter pris på gode profiler. De anser kjedelige profiltekster som uforskammede og respektløse.

Ja, en annen ting du ikke må glemme: Hvis tre damer liker profilen fordi det er synlig hvem du er og hva du er på utkikk etter, er sjansene for en vellykket oppfølging mye større enn om 20 damer liker deg, og ingen av dem vet hva du ønsker.

Spesifiser profilteksten:

 • Hva du misliker og hva du absolutt ikke er på utkikk etter (spesielt viktig på Tinder).
 • Hva du er på utkikk etter (moro eller langvarig?)
 • Hva slags damer blir du tiltrukket av

Kanskje du bare ser etter uforpliktende sex, og er ikke sikker på om du faktisk kan nevne dette? Det soleklare svaret er: Du både kan og bør skrive dette. De fleste damene liker faktisk tanken. Det viktige er, uttrykk det på en vennlig og respektfull måte.

Liker dette:

«Hei til damene, jeg vet ikke helt hva fremtiden bringer, men akkurat nå er jeg i humør til litt ukomplisert moro. Lik meg hvis du er på jakt etter det samme. Jeg blir gjerne bedre kjent med deg over en kopp kaffe eller drink».

Også viktig: Undersøkelser avdekker at mye skrivefeil i profilen virker frastøtende. Det gir inntrykk av at du er respektløs og dårlig utdannet.

Tips for kvinner på Tinder

Er du kvinne og skal lage deg en profil på Tinder, her er noen detaljer du bør være oppmerksom på.

Sørg for riktig fokus

Vær nøye med profilbildene og tenk nøye igjennom hva bildene kommuniserer. Hvis du tar et bilde av deg selv fra en vinkel som plasserer utringningen midt i bildet, er det en stor mulighet for at menn oppfatter deg litt «billig» og «lett på tråden».

Du bør aldri «selge» deg selv på den måten. Hva kan du gjøre hvis du ikke ønsker å laste opp noen erotiske bilder?

En bar skulder med en løs skorte kan se veldig fristende ut. Det samme kan høye støvler og en litt leken hårsveis. Hvis du virkelig vil vise frem utringningen, ta på deg en veldig(!) klassisk kjole.

Bruk aldri Photoshop

Det kan være fristende å bruke Photoshop eller tilsvarende for å skjule rynker eller kanskje en ekstra kurve eller to. Men her kan du gjøre deg en diger bjørnetjeneste.

Når noen har gitt deg en like og den første daten er avtalt, kommer du til å føle deg ekstremt ukomfortabel. Ganske enkelt fordi alt jukset kommer for en dag på den første daten, om ikke før.

Utover det ...

Flere og flere menn gir uttrykk for at de ikke er på jakt etter supermodeller. De fleste vil ha ekte kvinner som har tilstrekkelig selvtillit til å klare seg uten Photoshop.

Omfavne din egen stil

Akkurat som menn, er det også tilrådelig for kvinner å være ærlige med stilen.

 • Småfrekk og selvbevisst som P!nk
 • Romantisk og hjertevarm som Juliette Binoche
 • Eller kul og proff som Charlize Theron

Hver type har sin egen unike sjarm. Hygge deg med prosessen og let frem din egen stil, selv om det «bare» handler om profilbilder. Uansett, det er viktigere at du føler deg komfortabel med profilbildene og ikke føle at du serverer noen falske løfter.

Ingenting å skamme seg over om du er på utkikk etter litt moro.

Mange kvinner har dessverre den misoppfatningen, at hvis de bare vil ha litt sengemoro, blir de – beklager uttrykket – oppfattet som noen billige horer. Du må aldri la noen kalle deg det.

Enten det er uforpliktende sex eller et nytt forhold, du har lov til å begjære og søke alt mellom himmel og jord. Hvis du er bekymret for at du har lyst på «noen venner med frynsegoder» kan misforståes, skriv det i profilen.

Som dette:

«Jeg søker ikke etter forpliktende forhold akkurat nå, men liker likevel ikke menn som bare tenker på “én ting” på første daten. Stil, respekt og gode samtaler er viktige for meg, og jeg synes det er sexy.»

Til både kvinner og menn: Den første chatten

Akkurat som alt annet i livet, Tinder har en klar regel: Det du ikke vil at skal skje med deg... (Ordtaket bør være kjent for alle).

Hva mener vi med det?

Hvis du gir en like på Tinder, bør du også være villig til å chatte med vedkommende.

Absolutte no-go på chatten

«Hei», «Står til?», «Du er søt». Sånne banale spørsmål eller enstavelser havner på et absolutt barnehagenivå. Du må aldri behandle andre på denne måten, og aldri la deg bli behandlet på den måten. Alle som matcher først og aldri tekster tilbake, hører ikke hjemme på Tinder.

«Hva er du på jakt etter her inne?» Dette spørsmålet er også vanligvis upassende på dating-apper. På Tinder derimot, kan det av og til være praktisk hvis samtalepartneren ikke har gitt klart uttrykk for hva han eller hun er på utkikk etter.

Du bør aldri overøse den andre med komplimenter: «Du ser utrolig deilig ut. Jeg har stirret på bildet ditt hele tiden». Slike fraser, selv om det kanskje er sant, inneholder ikke et spørsmål og oppfattes ganske umodent. En mye bedre variant: «Jeg liker det andre profilbildet ditt, hvor ble det tatt?»

Det å være oppriktig er fremdeles det som er mest tiltrekkende.

Det er ofte anbefalt å være original og kreativ under den første chatten. Hvis du kan tenke på noe originalt eller morsomt, er det bare å kjøre på. Noen ærlige ord kan ofte fungere det også.

Dette vil imidlertid bare virke hvis den du snakker med ikke er en skikkelig egotripper, som bare responderer hvis underholdningen passer dem 100 %.

En naturlig innledning, her er et eksempel?

«Hei, takk for liken, glad vi fant hverandre. Jeg er på vei til butikken for å kjøpe noe god mat. Har du planer for kvelden?»

Med den åpningslinjen har du lagt flere kort på bordet samtidig:

For det første klarer du å avslutte setninger.

Du virker vennlig og uformell, og et spørsmål som er lett å besvare er også inkludert.

Motparten blir nysgjerrig, hva står på menyen i kveld og du får anledning til å stille et motspørsmål.

Hvis det er passende, kan du også referere til profilteksten til flørtepartneren, men du bør bare gjøre dette hvis meldingen betyr mye for deg.

De viktigste reglene når du chatter:

Avslutt alltid en melding med et motspørsmål, hvis ikke avsluttes samtalen fort eller du gir inntrykk av at du har mistet interesse for den du snakker med.

Hvis noen prøver å strekke ut en hånd, men du har ikke anledning til å svare med det samme, så skriver du tilbake: «Hei, litt mye som skjer akkurat nå, men takk for meldingen. Jeg skriver tilbake i kveld, gleder meg til å fortsette samtalen...»

Gode tips til menn og kvinner: Gjør deg klar til den første Tider-daten

Klær

Klærne. Du velger klær du er komfortabel med og som også ser bra ut. 😊 Ikke ta på deg noe som vanligvis ikke passer personligheten.

Hvis du som kvinne ikke liker å gå med høye hæler, så trenger du ikke å bruke de på daten. Tilsvarende for menn, trives du ikke i dress, kan du selvfølgelig ta på deg jeans og en t-skjorte.

Det viktige er:

Antrekket bør ikke skille seg for mye fra stilen du bruker på profilbildene.

Tid og sted

Et klassisk møtested om kvelden er jo gjerne på en café eller på en bar. På en annen side, hvis det er mulighet for litt sengegalopp, kan det være lurt å møtes tidligere på ettermiddagen, i tre-tiden for eksempel. Du er mindre trøtt, og du kan døyve sulten med et kakestykke, likevel er det nok tid til å prate før du går videre til det første kysset.

Vi ønsker deg mye moro og deilige stunder når du flørter og dater på Tinder!

Rangeringen i sammenligning


Våre anbefalinger

En populær norsk datingside for alle
9,2

 • Et stort antall kontaktforslag
 • Søk på tvers av landegrenser
 • Et balansert kjønnsforhold
 • En tydelig og enkel grensesnittdesign
 • Flere forskjellige måter å ta opp kontakt med brukere på
En av verdens største og mest kjente online datingtjenester.
9,0

 • Høyt antall medlemmer i Norge
 • Medlemmer kommer fra alle aldersgrupper og samfunnslag
 • Høy suksessrate
 • Premium-abonnement er rimeligere enn på andre datingtjenester
 • Sofistikerte funksjoner, inkludert et filteralternativ med mange detaljer
 • Enkelt å avbryte medlemskap i appen eller på nettstedet
Intelligent og gjennomtenkt matchmaking
8,5

 • Den detaljerte personlighetstesten gjør det svært sannsynlig at du blir matchet med noen med like interesser og egenskaper
 • EliteSingles har innenfor sitt nettsted en rekke gode sikkerhetstiltak
 • Eksperter på samliv tilbyr videoopplæring og blogger som gir råd om hvordan brukere kan optimalisere EliteSingles-opplevelsen
Populært møtested for velutdannede single
8,2

 • Høy suksessrate: 41%
 • Brukervennlig: Fokuserer på det som er viktig
 • Balansert med menn og kvinner i forholdet 49 % til 51 %
 • Vi fant ingen falske profiler under testen
 • Match-algoritmer foreslår passende partnere basert på en psykologisk test
 • Profilbilder kan låses opp individuelt
Dating-side for single med ambisjoner over 50
8,0

 • Enkel, brukervennlig plattform
 • Fornuftige priser
 • Bilder kan låses opp enkeltvis
 • Verifiserte profilbilder
 • Profildesign med mange valgmuligheter

FAQ - Tinder

Brukervurderinger

Gjennomsnittlig brukerrangering
2
Gjennomsnitt: 1.8 (4 Stemmer)

Kommentarer

05.03.2021 11:51
Leif

Bortkastet tid! Jeg har brukt tinder i 3 måneder. Ingen datoer ennå. Kvinner svarer ikke på meg.

User rating
1
Gjennomsnitt: 1 (1 Stemme)
10.03.2021 16:33
____

Har du noen gang prøvd å finne en venn gjennom Tinder? Så en ekte venn, en partner? Må ikke være stor kjærlighet med en gang ... Men har du noen gang vært heldig og hatt mer enn bare en flørt eller et nummer i boksen? Så gratulerer !!! Hos meg var det aldri nok til mer enn et par ukers flørting. Passer fyren deg virkelig? Du finner bare ut gradvis. Mer overfladisk kunne det ikke være. Hvis du synes noen er visuelt interessante, møter du dem. Men du vet ikke en gang om ideene hans om livet vil matche dine. Mest sannsynlig passer det ikke. I det minste hvis du leter etter en partner, fordi han sannsynligvis bare leter etter noen å legge seg igjen.

User rating
3
Gjennomsnitt: 3 (1 Stemme)
25.03.2021 13:55
Linne

Tinder er en forferdelig app. Menn bare forteller kvinner hva de vil høre for å få sex. Jeg har ikke så mange mennesker som har funnet et seriøst forhold på tinder.

User rating
2
Gjennomsnitt: 2 (1 Stemme)
31.03.2021 15:26
Lasse

Jeg får ikke mange kamper på Tinder. Og hvis jeg får en kamp, svarer ikke kvinner. Tinder er en dritt. Hvorfor bruker kvinner denne appen hvis de ikke svarer?

User rating
1
Gjennomsnitt: 1 (1 Stemme)