Den ultimate guiden til suksess med datingapper i Norge

I dag finnes det utallige datingapper. Men hvilken bør du velge? Og hva er den beste metoden for å sikre seg en date litt kjapt?

Vår guide hjelper deg med å finne ut hvilken app som er den rette for deg, og gir deg tips om hvordan du kan få mest mulig ut av opplevelsen.

Nybegynnere innen nettdating har ofte en forestilling om at de bare skal laste ned appen og så dra ut på sin første date like etterpå.

Men kan det virkelig være så enkelt?

For de som vet hva de driver med er svaret: ja. Som en nybegynner vil du imidlertid spare deg for mye frustrasjon ved å gjøre deg litt kjent med spillereglene på forhånd.

Og det er her denne artikkelen kommer inn i bildet. Når du har lest ferdig vil du vite alt du trenger for å lykkes som nybegynner. Vi skal ta for oss både apper for seksuelle forbindelser og apper og nettsteder for single som leter etter en seriøs partner.Våre anbefalinger

En populær norsk datingside for alle

På norsk b2 finner du helt sikkert singler fra alle aldersgrupper og fra alle samfunnslag. Det er noe her for alle.

En av verdens største og mest kjente online datingtjenester.

Match er en av de største og mest populære online datingtjenestene i Norge og mange andre land rundt om i verden. Single på Match.no er generelt på jakt etter et fast forhold. Plattformen gir en avslappet, uformell atmosfære for dem til å bli kjent med hverandre.

Intelligent og gjennomtenkt matchmaking

Hvis du ønsker å finne noen på din bølgelengde, så er EliteSingles datingtjenesten for deg! Med et detaljert personlighetsspørreskjema og profilbygger er det nesten en garanti å bli matchet med noen som har lignende kvaliteter, verdier og profesjonelle erfaringer.

Populært møtested for velutdannede single

Academic Singles sikter seg inn mot akademikere og velutdannede single i Norge, som ser etter en passende partner blant likesinnede.

Datingappen med flest medlemmer over hele verden

Hvis du er på jakt etter nye mennesker i din region, bør du absolutt prøve Badoo.


Datingapper: fordeler, ulemper, muligheter og kostnader

Det å bli kjent med andre single gjennom apper har flere fordeler, men det har også noen negative sider. Det kan blant annet være:

Ulemper

 • Profilinformasjon og bilder er ofte bevisst villedende. Det er ganske vanlig at brukere 'korrigerer' sin egen alder oppover eller nedover, avhengig av hvem de vil tiltrekke seg.
 • Ofte har den 'perfekte kroppen' du ser på bildene fått litt hjelp av Photoshop.
 • 10 år gamle bilder presenteres som 'nye'.
 • Informasjon om vekt er generøst nedjustert.
 • Ikke alle er ærlige om hva de leter etter. Generelt sett: jo billigere plattformen er å bruke, jo høyere er andelen brukere som leter etter en måte å slå i hjel litt tid på (altså ikke noen som leter etter en ekte forbindelse).

For å oppsummere: når du leter etter en partner på en datingapp, vil du ofte bare forstå hvem du har å gjøre med etter den første daten. Ikke døm noen før det skjer!

Fordeler

 • Hvis du gjør en innsats for å gi profilen din en morsom beskrivelse og attraktive bilder, vil du nesten alltid bli belønnet med mange meldinger.
 • Hvis du tenker gjennom hva du skriver og lager en nøyaktig profil, slipper du å kaste bort tid med meningsløse dater. Når kan dette være relevant? Tenk på hva som skjer når to mennesker møtes og er uenige om de vil ha barn eller ikke. Denne grunnleggende forskjellen betyr ofte at ethvert forhold mellom de to er dømt til å mislykkes.
 • Brukere er i stand til å 'møte' mange flere mennesker på kort tid enn de for eksempel ville gjort på en fest. Dette øker sjansene for å få en passende match.
 • Brukere kan bli kjent med folk de ellers aldri hadde møtt. Dette fører ofte til livslange vennskap - om ikke annet!
 • Datingapper gjør flørting enklere enn noen gang. Hvorfor? Vel, det viktigste punktet er allerede på plass: begge er interessert. Det eneste som gjenstår å se er om kjemien er til stede.

For å oppsummere: datingapper og nettsteder bør sees på som verktøy som hjelper deg med å nå målet ditt på en mer effektiv måte. Derfor bør du først finne ut hva målet ditt er, og deretter velge riktig verktøy (dvs. riktig app) og lære hvordan du bruker det. Hvis du utfører disse trinnene, finner du raskt det du leter etter.

Gode ting er aldri gratis

Datingapper er også forskjellige når det gjelder kostnad.

Offisielt sett er noen datingapper ‘gratis’ og andre er ‘betalte’. Ingenting er imidlertid helt gratis. Hvis du ikke trenger å betale penger for å bruke appen, er det dine personlige opplysninger som er valutaen.

Når det gjelder betalte apper, tilsvarer prisene omtrent kompleksiteten i det brukerne leter etter. Datingapper som spesialiserer seg på å finne ekte kjærlighet koster vanligvis mest.

Kvinner betaler ofte mindre eller mottar spesielle rabattilbud via e-post kort tid etter at de registrer seg. På de mest populære uforpliktende datingappene i Norge trenger kvinner ofte ikke å betale noe i det hele tatt.

Synes du det er urettferdig for menn?

Kanskje det er det, kanskje det ikke er det. I virkeligheten er det bare en av metodene datingappene bruker for å oppnå et godt balansert forhold mellom kvinner og menn, som igjen forbedrer brukeropplevelsen for alle.

Til syvende og sist gjør dette at søket etter en partner blir enklere og raskere for alle.


Vår anbefaling: be2
En populær norsk datingside for alle

På norsk b2 finner du helt sikkert singler fra alle aldersgrupper og fra alle samfunnslag. Det er noe her for alle.Hvorfor er datingapper så populære i Norge akkurat nå?

Ønsker du å møte nye mennesker, men har det travelt med jobb eller har ikke lyst til å gå ut på overfylte utesteder og barer?

I så fall er det få mer åpenbare løsninger enn å laste ned en datingapp, slå seg ned på sofaen og dykke ned i nettdatingens verden.

Denne løsningen er imidlertid ikke alltid slik man ser for seg. Før vi går videre er det viktig å innrømme at det ikke alltid er ønsket om en menneskelig forbindelse som driver folk til datingapper som Tinder, Badoo, Lovoo, OkCupid, C-date o.l.

Noen appbrukere er bare ute etter å slå i hjel litt tid eller øke selvtilliten sin

Det er ikke alle single nordmenn som bruker datingapper som ønsker å møte nye mennesker personlig.

Så, hva får dem til å bruke datingapper da?

I de fleste tilfeller er det kjedsomhet. De er kanskje bare på utkikk etter en uforpliktende flørt som kan avsluttes når som helst. Ofte er de ikke interessert i at en match utvikler seg til noe mer enn det.

Hører du til i gruppen som er beskrevet ovenfor? Eller er du ivrig etter å komme til virkelige møter og foretrekker å holde chatfasen kort?

Hvis du er blant de sistnevnte er det viktig å velge riktig app (mer om det senere).

Finnes det alternativer til å bli kjent med en partner via en app?

Selvfølgelig. Vi har alltid flere valg her i livet - og dating er ikke noe unntak.

Undersøkelser viser at veldig mange single i Norge fremdeles møter partnerne sine på jobb, på fritidsaktiviteter og på private fester. Men vær litt forsiktig!

Hvis dere deler en hobby eller arbeidsplass og har behov for å unngå hverandre etter et samlivsbrudd, kan dette være vanskelig for begge parter. Her har datingapper en stor fordel. Hvis du matcher med noen utenfor den vanlige omgangskretsen din er det mye lettere å skille lag hvis ting ikke funker.


Rangeringen i sammenligning


Hvilke datingapper for hva?

Et spørsmål som ofte stilles av brukerne er: hvilken datingapp er 'best'?

Her finnes det selvfølgelig flere riktige svar. Den ‘beste appen’ avhenger nemlig av dine interesser og hva det er du ser etter.

Så, hvordan skal man velge?

For det første bør du være tydelig på hva du faktisk vil ha: uforpliktende dating, flørting eller en (potensiell) livspartner.

For det andre er det lurt å teste ut to eller tre forskjellige apper. Vi anbefaler å velge dem som havner øverst på listen over de norske datingappene vi har sammenlignet.

Videre laster du ned appene du har valgt, oppretter profiler og tester dem nøye. Det tar vanligvis ikke lang tid før du merker hvilke apper du foretrekker og hvilke som ikke passer så godt til dine behov.

Norske datingapper for uforpliktende flørting og moro

Leter du etter moro, sensuelle dater og netter med uforpliktende lek?

I så fall er det noen ting du bør vurdere:

 • Velg en app som lar deg laste opp intime bilder.
 • Opplasting av ansiktsbilder bør alltid være valgfritt. Hvis ikke bør det være et alternativ for å gjøre dem uskarpe. Alle de 'ordentlige' uformelle datingappene som er omtalt her (f.eks. C-date, Victoria Milan, BeNaughty osv.) tilbyr dette alternativet. Prøv den som appellerer mest til deg.
 • Sørg for at appen du velger har et tilstrekkelig høyt antall medlemmer. Merk: alle de uformelle datingappene som presenteres her oppfyller dette kravet.
 • Når det gjelder bilder: du kan laste opp alt som kan tenne potensielle partnere, men sørg for å gjøre det på en smakfull måte. Dette gjelder spesielt for menn!
 • Kort og godt: åpningsmeldingen bør ikke være mer enn fem setninger.

Så - hvilken app er best for sex i Norge?

Også her varierer meningene avhengig av hvem du spør. Kvinnelige brukere betaler ingenting eller veldig lite på de fleste portaler, så de har kanskje ingenting å tape på å prøve flere på en gang.

På den annen side vil kvinner sannsynligvis måtte tåle dårlige sjekkereplikker og lite eller ikke-utfylte profiler. Derfor kan en appsammenligning hjelpe deg med å spare tid.

Menn må i mellomtiden vanligvis betale for uformelle datingapper. Særlig for menn er det verdt å se nærmere på de forskjellige appene og portalene og hva de kan tilby.

Den beste måten å gjøre dette på er å bruke våre sammenligninger og appanbefalinger.

Hvilke datingapper er best for hvilke aldersgrupper?

Aldersfordelingen er vanligvis ganske lik på de forskjellige datingappene (datingapper for de over 50 år er selvfølgelig en annen sak!).

Hva betyr dette i praksis?

 • Gjennomsnittsalderen blant brukere som ser etter seriøse langvarige partnere er ofte rundt 40 år.
 • Blant brukere som leter etter uforpliktende flørting og chatting er gjennomsnittsalderen lavere - vanligvis mellom 25 og 35 år.

Det totale antallet medlemmer er imidlertid vanligvis viktigere enn gjennomsnittsalderen.

På grunn av dette anbefaler vi at du holder deg til anerkjente norske datingapper av god kvalitet som garanterer nok brukere for å ha en bedre sjanse til å få en match.

Å bruke en app for å finne en livspartner

Har du hatt din andel lek og moro? Lei av singellivet og vil ha et fast forhold?

I så fall bør du velge en datingapp eller et nettsted som er designet for seriøs dating.

Dette fører oss til det kanskje mest diskuterte spørsmålet av alle:

Hvilken datingapp i Norge er best for kvinner og menn som leter etter et seriøst forhold (og til slutt en å gifte seg med)?

EliteSinges, be2, AcademicSingles og Match leder an når det gjelder antall brukere.

Prøv en av de store datingsidene som er omtalt her og se om du liker den. Med disse nettstedene kan du føle deg trygg på at du ikke kommer til å kaste bort tiden din.

De mest seriøse datingappene og portalene i Norge har i hvertfall et moderat gebyr. Dette har både fordeler og ulemper.

Hvorfor er det negativt? Fordi alle foretrekker å få ting gratis!

På den annen side har folk som abonnerer på en kostbar datingtjeneste en tendens til å være seriøs når det gjelder å finne noen. De er ikke der for å spille spill. De er 100% engasjert i å finne en match.

Selv om du er seriøs med å finne din drømmepartner på kortest mulig tid, er det lurt å gå litt sakte frem

Å ta det rolig reduserer risikoen for avvisning. Hvis en person er engstelig for å være alene og løper rett i armene på den første som dukker opp, har de en tendens til å fremstå som alt annet enn sexy. Så:

Hold alltid fast på selvrespekten din!


Vår ekspert sier
Jeg anbefaler å ta en titt på be2. I alle tester var resultatene veldig positive, og også tilbakemeldingene fra brukerne var enestående.

Tips for større suksess med datingapper

Informasjonen du oppgir i profilen din vil avgjøre interessen du får fra andre single og hvor ofte de svarer på meldingene dine. Med andre ord:

Sammen med riktig valg av datingapp, er en god profil den viktigste faktoren for suksess innen nettdating.

Hvilken informasjon er spesielt viktig?

Du kan bli overrasket over å innse at du kan svare på dette spørsmålet selv. Finn frem penn og papir og velg fem tilfeldige profiler fra hvilken som helst datingapp.

Still deg selv noen få enkle spørsmål:

Er jeg interessert i personen bak profilen? Ville jeg startet en samtale med ham/henne? I så fall, hvorfor? Skriv ned noen nøkkelord som svarer på disse spørsmålene.

Hvis du oppdager at du ikke er interessert i profilene du har valgt, så skriv ned årsakene til dette også.

Når du har gjentatt denne prosedyren med minst fem profiler kan du tenke på om du selv representerer de gode punktene du verdsetter hos andre single.

Og vipps - nå vet du hva du må gjøre for å forbedre deg selv!

Hva du skal skrive i profilen din: helt uaktuelle ting, dårlige egenskaper og attraktive egenskaper

Helt uaktuelle ting

Dette er egenskaper eller synspunkter som du ser på som fullstendig avgjørende faktorer. For å spare andre for bryet med å skrive en innledende melding og deg selv bryet med å avvise dem, bør disse uaktuelle tingene være en del av en hvilken som helst effektiv profil.

Hvis du ikke kommer på noe kan du lese gjennom noen av avslagene du har mottatt. Du vil sannsynligvis finne noen tanker og ideer du kan overføre til din egen profil.

For inspirasjon kan du se noen eksempler på ting som kanskje er uaktuelle nedenfor. Du kan legge til flere etterhvert som de dukker opp:

Narkotikabruk; folk som bare kommuniserer ved hjelp av smilefjes; S&M-aktivitet eller omvendt (ingen 'konvensjonell sex'); personer under eller over visse aldersgrenser; flørter; uutdannede mennesker; mennesker som ikke tar vare på kroppene sine; ønske om å få barn (eller ikke); høyreorienterte holdninger.

Dårlige egenskaper

Dette er egenskaper og/eller synspunkter som du ville akseptert som ‘særegenheter’ hos drømmepartneren din, men som ikke samsvarer med idealet ditt.

Eksempler kan være:

Sofagriser, sportsidioter, nerder, folk som er interessert i esoterikk, negative mennesker, mennesker med eller uten et ønske om et forhold, mye sminke, usunn livsstil, veganere eller vegetarianere, røykere osv.

Ganske sexy

Til slutt bør du gi noen eksempler på ting du synes er tiltalende. Men vær forsiktig så du ikke er for overfladisk.

Hvorfor?

La oss si du skriver at du leter etter en 'blond kvinne' eller en 'blond mann'. Da har du allerede ekskludert Natalie Portman og Tom Hardy! 😉

Faktisk kan blonde mennesker til og med synes dette er irriterende, siden det gir inntrykk av at du kan ta hvem som helst hvis bare håret passer.

Eksempler på ting du kanskje synes er sexy:

Humor, ærlighet, ekthet, selvtillit, motorsykler, atletiske egenskaper, en forkjærlighet for kosekvelder hjemme, et talent for matlaging, god motesans, en som liker å være utendørs, kyssing, optimisme, sexy profilbilder osv.

Ved å bruke disse trinnene tar det ikke lang tid å lage en meningsfull profil som gir hvert potensielt treff et godt inntrykk av hvem du er og hva du liker. Sånn - det var vel ikke så vanskelig?! 😉

Et lite råd: sørg for å gjøre ting i riktig rekkefølge!

Når man registrerer seg på en datingapp eller et nettsted, gjør mange mennesker den samme feilen om og om igjen. Til å begynne med fyller de ut profilen sin veldig tynt. Først når de ikke oppnår resultater begynner de å gjøre forbedringer.

Hvorfor fraråder vi denne tilnærmingen?

Ved å gjøre dette gir du et dårlig førsteinntrykk.

Forestill deg at du søker på 10 forskjellige jobber. I stedet for å sende en individuell søknad til hver arbeidsgiver, skriver du bare følgende setning til hver:

“Jeg vil ha jobben. Vennligst velg meg. Mer informasjon tilgjengelig på forespørsel.”

Tror du virkelig dette vil fungere?

Du vil i det minste gi HR-avdelingen en god latter!

Nett- og appdating gir en lignende utfordring. Hvis du ødelegger førsteinntrykket med en slurvete tilnærming, vil det bli vanskelig å overbevise noen om å gi deg en ny sjanse.

Men det er ikke alt!

På sveipebaserte datingapper som Tinder er det ikke mulig for andre brukere å gi deg en ny sjanse, selv om de har aldri så lyst. Hvorfor?

Disse appene tillater ikke brukere å bla gjennom andre brukere som de vil. Ett sveip til venstre, og en profil er avvist for alltid. Det er ikke noe alternativ å kontakte andre brukere eller besøke profilene deres på nytt. Man kan kun skrive meldinger til hverandre hvis man får en match. Uflaks for alle de som ikke sier noe i profilene sine!

Gjør som datingapp-proffene:

 1. Finn frem tre virkelig gode bilder
 2. Skriv en profiltekst
 3. Registrer deg
 4. Fyll ut profilen
 5. Begynn å søke/sveipe

La åpningsmeldingen være kort og grei

Nykommere og sjenerte personer synes ofte det er vanskelig å lage en første melding - og noen prøver ikke en gang. Hva er trikset?

Trikset er å huske at den første meldingen skal være kort og god.

"Hei du! Jeg likte profilen din, så jeg håper det er greit at jeg bare spør rett ut. Hva synes du om lunsj på lørdag klokken 11:00?”

Slutt.

Trenger du virkelig ikke å skrive mer? Etter vår mening: nei. Først når motparten din svarer og virker nysgjerrig kan du begynne å skrive lengre meldinger.

Finnes det noen unntak fra denne regelen?

Selvfølgelig. Noen ganger bruker medlemmene profilene sine til å stille klare spørsmål til potensielle matcher. Du bør alltid sørge for å svare på dem.

Dette lar deg også vise at du faktisk har lest det de har skrevet - som alltid gir pluss i boka. 😉

I (nesten) alle andre tilfeller bør du imidlertid følge regelen: kort er godt.

Hvor lang tid det tar å få en date avhenger av deg.

Suksessnivået ditt - og hvor lang tid det tar å få en date - kommer an på alle faktorene som er nevnt ovenfor. Det gjelder altså hvilken norsk datingapp du valgte, hvordan profilen din ser ut og hvordan du kommuniserer med andre.

Hvis du gjør alt riktig, kan du kanskje forvente din første date innen 1-2 dager. Hvis du er litt mer avslappet (eller realistisk), er en uke rimelig.

Og hvis man ikke får en date med en gang?

Ikke mist motet hvis ting ikke ordner seg umiddelbart. Akkurat som du må lære deg hvordan du nærmer deg noen på en fest, må du også lære å date på nettet. Forskjellen er at nettdating kan gjøres fra sofaen din! 😉Er datingapper trygge?

Selv om serverne som brukes av operatører av nettdatingapper i Norge kan bli angrepet og hacket, er den største sikkerhetsrisikoen vanligvis deg selv.

De fleste svindelforsøk er ikke rettet mot din datingappkonto, men mot deg eller lommeboken din.

Hva betyr dette?

Selv om kontrollene på seriøse datingapper fungerer effektivt, kan ingen datingportaler beskytte seg fullstendig mot svindlere.

Hva er svindlere?

Svindlere er enkeltpersoner som lager datingprofiler med uredelig hensikt eller tilbyr forbudte tjenester. Aktiviteten deres inkluderer (men er ikke begrenset til) følgende forbudte handlinger:

 • Distribusjon av skadelig programvare
 • Be om penger til tilsynelatende 'trengende slektninger' i utlandet
 • Å gi jobbtilbud
 • Tilby betalte sextjenester
 • Annonsering med bilder av barn
 • Forsøk på å innhente personopplysninger i store mengder for å misbruke dem

For å beskytte deg mot svindlere bør du være på vakt og aldri gi ut personlig informasjon (for eksempel etternavn eller adresse) før første date.

Aldri godta en første date på et isolert sted og sørg for å drikke med måte hvis det er alkohol inne i bildet.Våre anbefalinger

En populær norsk datingside for alle
9,2

 • Et stort antall kontaktforslag
 • Søk på tvers av landegrenser
 • Et balansert kjønnsforhold
 • En tydelig og enkel grensesnittdesign
 • Flere forskjellige måter å ta opp kontakt med brukere på
En av verdens største og mest kjente online datingtjenester.
9,0

 • Høyt antall medlemmer i Norge
 • Medlemmer kommer fra alle aldersgrupper og samfunnslag
 • Høy suksessrate
 • Premium-abonnement er rimeligere enn på andre datingtjenester
 • Sofistikerte funksjoner, inkludert et filteralternativ med mange detaljer
 • Enkelt å avbryte medlemskap i appen eller på nettstedet
Intelligent og gjennomtenkt matchmaking
8,5

 • Den detaljerte personlighetstesten gjør det svært sannsynlig at du blir matchet med noen med like interesser og egenskaper
 • EliteSingles har innenfor sitt nettsted en rekke gode sikkerhetstiltak
 • Eksperter på samliv tilbyr videoopplæring og blogger som gir råd om hvordan brukere kan optimalisere EliteSingles-opplevelsen
Populært møtested for velutdannede single
8,2

 • Høy suksessrate: 41%
 • Brukervennlig: Fokuserer på det som er viktig
 • Balansert med menn og kvinner i forholdet 49 % til 51 %
 • Vi fant ingen falske profiler under testen
 • Match-algoritmer foreslår passende partnere basert på en psykologisk test
 • Profilbilder kan låses opp individuelt
Datingappen med flest medlemmer over hele verden
7,5

 • Registrering går raskt og er enkelt
 • Enkelt og ukomplisert brukermeny
 • Utallige medlemmer i din region
 • Et omfattende utvalg av funksjoner tilgjengelig uten ekstra kostnad
 • Mange tilleggsfunksjoner for flørting

FAQ